Читај ми!

Pohvale Srbiji za borbu protiv korupcije

Grupa zemalja za borbu protiv korupcije pri Savetu Evrope ocenila je da Srbija uspešno sprovodi preporuke ovog tela.

Srbija je na zadovoljavajući način sprovela 14 od 15 preporuka, čime je uspešno okončala proces evaluacije, navodi se u izveštaju koji je predstavljen u Strazburu, prenosi Tanjug.

GREKO svake dve godine podnosi izveštaj o rezultatima zemalja članica u borbi protiv korupcije i daje preporuke o daljim koracima u tom procesu.

Među preporukama koje je Srbija u potpunosti sprovela su transparentnost u finansiranju političkih partija, kriminalizacija korupcije i sankcionisanje davanja i primanja mita u javnom i privatnom sektoru.

Jedina preporuka koja još nije u potpunosti sprovedena odnosi se na mogućnost sankcionisanja slučajeva korupcije srpskih državljana u političkim telima u inostranstvu i stranih državljana na javnim funkcijama u Srbiji, što će postati aktuelno tek kada se Srbija pridruži EU, konstatuje se u izveštaju.

"Čestitamo Srbiji na zakonskim reformama koje je sprovela poslednjih godina, s tim što će se tek u praksi videti da li su one dovoljne za uspešno procesuiranje slučajeva korupcije ili su potrebna dalja poboljšanja", ističe se u izveštaju grupa zemalja za borbu protiv korupcije pri Savetu Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи