Читај ми!

Promenu vlasništva nad B92 odobrio RRA

Predsednik Upravnog odbora B92 Veran Matić kaže da je vlasnička struktura u tom preduzeću 2010. godine promenjena uz saglasnost Republičke radiodifuzne agencije, koja je nadležna.

Veran Matić navodi da ono što Komisija za zaštitu konkurencije sada ispituje jeste da li je pored prijave, koju je RRA odobrila, i akcionar te televizije kompanija "Astonko", trebalo da dodatno prijavi koncentraciju ovoj Komisiji, naveo je Matić u saopštenju za javnost, koje prenosi Tanjug.

Matić dodaje da B92, iakao nije stranka u tom postupku, tumači da po Zakonu o zaštiti konkurencije takva obaveza nije postojala i očekuje da će i Komisija utvrditi isto.

Predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (ranije RRA) Goran Karadžić nije želeo da komentariše ocenu iz izveštaja Komisije za zaštitu konkurencije, jer je, kako je rekao, postupak u toku.

"Postupak je u toku. Kad se završi onda će sve biti jasnije", rekao je Karadžić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja promene vlasničke strukture Radiodifuznog preduzeća B92 iz 2010. godine.

To preduzeće je tada kupila kiparska firma "Astonko holdings limited" preko svog istoimenog preduzeća u Beogradu.

U zaključku o pokretanju postupka Komisija navodi da su se u periodu od 2006. do 2009. godine dokapitalizacije u B92 sprovodile izdavanjem novih akcija, a najznačajnija je sprovedena oktobra 2010, nakon koje je, kako se navodi, firma "Astonko" stekla 85 odsto vlasništva u B92.

Promena vlasničke strukture nije prijavljena Komisiji za zaštitu konkurencije, niti je ispitana, što je zakonska obaveza, navodi se u zaključku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво