Читај ми!

Poslednji oproštaj od Tijane Jurić

Nekoliko hiljada građana oprostilo se od nastradale Tijane Jurić iz Subotice. Devojčici su počast odali porodica, prijatelji, poznanici i školski drugovi. Opelo su služili subotički sveštenici. U centru Subotice, kod Zelene fontane, građani su zapalili sveće kako bi održali pomen Tijani.

Pre sahrane, u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Subotici služeno je opelo, kojem su prisustvovali i direktor policije Milorad Veljović, predstavnici subotičke policije i lokalne vlasti.

Nakon opela, kovčeg sa Tijaninim telom, u pratnji članova porodice, njenih drugova i prijatelja i mnogobrojnih građana, nošen je subotičkim ulicama od crkve do groblja.

Opraštajući se od Tijane, glumac Subotičkog narodnog pozoriša Miloš Stanković, rekao je da je ona bila ponos svojim roditeljima Igoru i Mirjani, da je imala mnogo drugarica i drugova, koji su posle njenog nestanka napisali pismo državnom vrhu da je pronađu i da im je vrate.

"Proveli smo svih 12 dana pakla čekajući da nam se vrati", rekao je Stanković. Istakao je da je Tijana vila veoma umiljata devojčica.

"Bila je veoma talentovana, upisala je srednju muzičku školu, smer violončelo i etnomuzikologiju. Naredne školske godine njeno ime neće biti upisano u dnevnik", rekao je Stanković.

Tijaninoj sahrani prisustvovali su njeni drugari iz subotičke Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" koju je nedavno završila. Mnogi od njih su, u crnim majicama, nosili bukete cveća, vidno skrhani od bola za tragično nastradalom drugaricom.

Povodom tragične smrti Tijane Jurić u Subotici je danas proglašen dan žalosti.

Dan pre ubistva, Tijana se vratila sa mora, nestrpljiva da majci ispriča sve i da s prijateljima u Bajmoku, prisustvuje sportskom turniru.

U društvu je krenula kući ali se setila da je zaboravila da vrati pozajmljenu duksericu. Krenula je nazad ka sportskom centru.

Sedam minuta je bila sama. U tih sedam minuta kolima je naišao Dragan Đurić koji ju je ubio. Dvanaest dana kasnije on je uhapšen.

Kako se saznaje iz istrage, devojka je silovana, zadavljena duksericom, a na Đurićevoma utomobilu nema tragova udarca.

Telo devojčice nađeno je na deponiji u okolini Sombora. Policija je uhapsila Dragana Đurića iz Surčina koji je priznao ubistvo i pokazao mesto na kojem je zakopao telo.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво