Proslava proboja Solunskog fronta

Centralna manifestacija povodom 90. godišnjice proboja Solunskog fronta biće održana u okviru kompleksa "Vojnog groblja" u Valjevu, kao najreprezentativnijeg i najvećeg vojnog groblja iz Prvog svetskog rata na teritoriji Srbije.

Manifestaciju, na kojoj će biti odate visoke državne i vojne počasti pripadicima srpske vojske i civilima stradalim u Prvom svetskom ratu, organizuje Ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Skupštinom Valjeva.

Ministrastvo je 2004. godine, povodom obeležavanja 90. godišnjice Cerske i Kolubarske bitke, finansiralo obnavljanje "Vojnog groblja" u Valjevu, kao najvećeg vojnog groblja u Srbiji.

Tokom ove godine ministarstvo je obnovilo i Vojnu bolnicu iz Prvog svetskog rata u Valjevu.

Ministarstvo rada je 2003. godine finansiralo obnovu groblja "Sveti puk", na kome su sahranjene civilne žrtve i pripadnici pokreta otpora stradali u odmazdi okupacionih snaga u novembru 1941. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво