Читај ми!

GSA najavljuje novu tužbu protiv Markovića

Gej-strejt alijansa (GSA), dan nakon objavljivanja pravosnažne presude kojom je lider JS Dragan Marković Palma osuđen zbog diskriminacije LGBT populacije, najavljuje da će ga ponovo tužiti. Ovog puta za odštetu zbog povrede prava ličnosti i nanetih duševnih bolova LGBT osobama. GSA zadovoljna presudom Markoviću.

GSA saopštava da je Marković, iako mu je presudom zabranjeno da ponavlja diskriminaciju, u otvorenom pismu ponovo "izneo niz neistina na račun LGBT osoba", optužujući ih za različite probleme u društvu.

"Iako u otvorenom pismu osuđeni kaže da će poštovati presudu Apelacionog suda on to ne čini, već je u velikoj meri karikira, optužujući LGBT populaciju za 'belu kugu' u Srbiji i naglašavajući da ni on ni njegova politička partija neće promeniti stav o homoseksualcima i da će takve stavove i dalje iznositi u javnosti.

Takođe, osuđeni Marković se kroz čitavo pismo LGBT osobama pežorativno obraća sa 'gospodo homoseksualci' za šta kaže da je to jedina posledica pravosnažne presude Apelacionog suda", navodi se.

GSA je dodala da će podneti novu tužbu protiv Markovića i da će to biti udružena tužba par desetina članova i članica GSA.

Marković je ranije danas izjavio da će poštovati osuđujuću presudu, ali da ga nijedna kazna neće uplašiti da promeni stav i podrži "homoseksualce".

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Markovića za težak oblik diskriminacije i zabranio mu da ponavlja izvršenu diskriminaciju i plati sudske troškove u iznosu od 57.000 dinara.

Predsednik GSA Lazar Pavlović ocenjuje da je tom presudom pravda zadovoljena.

Pavlović ističe da presuda lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću predstavlja prekretnicu u postavljanju standarda ponašanja političara, što je značajno za čitavo društvo, jer podiže prag odgovornosti političara za izgovorenu reč.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво