Читај ми!

Mali: Stojim iza svog doktorata

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je za dnevni list "Danas" da stoji iza svog doktorskog rada, koji je osporila grupa autora na sajtu "Peščanika".

"Stojim iza svog doktorskog rada i podržavam sve što je rekao dekan Fakulteta organizacionih nauka. Taj doktorski rad mogu da ocenjuju samo članovi moje komisije", kratko je izjavio Mali za današnje izdanje lista, a prenosi Tanjug.

Prema saznanjima Danasa, Nastavno-naučno veće FON-a će na sednici 18. jula razmatrati izveštaj profesora Ondreja Jaška o doktorskoj disertaciji Siniše Malog.

Jaško, koji mu je bio mentor tokom izrade doktorata na FON-u, treba u roku od sedam dana da proveri navode koje je u autorskom tekstu objavljenom na sajtu Peščanika izneo Raša Karapandža, sa Evropske poslovne škole u Vizbadenu.

Karapandža tvrdi i da je "na više od jedne trećine strana svoje doktorske teze Mali prepisao čak 33 odsto ili više teksta".

Dekan FON-a Milan Martić kaže za taj dnevni list da je FON pokrenuo proceduru za proveru pomenutih navoda i da će o zaključcima Nastavno-naučnog veća obavestiti rektora Univerziteta u Beogradu i Senat BU, ali i javnost.

Iz FON-a poručuju da je celokupna procedura sticanja doktorata Siniše Malog sprovedena korektno, po preciznim i jasnim pravilima koje utvrđuje Univerzitet u Beogradu.

Danas, takođe, piše da iz Rektorata BU nije upućen zvaničan zahtev FON-u da odgovori na optužbe. Prorektorka za nauku Ivanka Popović kao razlog navodi to što je rektor bio van zemlje. Ona očekuje da će zvaničan dopis biti upućen danas FON-u.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво