Читај ми!

Verbić: Potvrda da Jovanović nema doktorat

Podaci koje je bivši rektor Megatrenda Mića Jovanović izneo o svom doktoratu potvrdili su da on zapravo nema doktorat stečen navodno u Londonu 1983. godine, kaže ministar prosvete Srđan Verbić.

Iskaz koji je Ministarstvo dalo pre nekoliko dana praktično je potvrđen, rekao je Verbić novinarima u Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski", prenosi Beta.

Na pitanje da li bi podneo ostavku kada bi se pokazalo da je Mića Jovanović u pravu, Verbić je odgovorio da bi snosio posledice u slučaju da je Ministarstvu dostavljena pogrešna informacija o doktoratu iz međunarodne akademske mreže.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prikuplja podatke o drugom doktoratu Miće Jovanovića i konsultuje pravnike koji treba da kažu da li tim pitanjem Ministarstvo treba da se bavi.

Ocenio je kao "vrlo pozitivnu stvar" to što je Jovanović podneo ostavku na mesto rektora, a Senat Univerziteta Megatrend prihvatio tu ostavku.

"Ono čime bi sada trebalo da se bavimo jeste da vidimo kako će studenti tog univerziteta što bezbolnije proći kroz ovaj krizni period", naveo je Verbić.

Ministar je rekao da studenti Megatrenda ne bi trebalo da osećaju posledice ovoga što se poslednjih dana dešava.

Upitan da li će Ministarstvo prosvete preko matičnih odbora pokrenuti pitanje autentičnosti doktorske disertacije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Verbić je rekao da matični odbori reaguju na zahtev univerziteta.

Dodao je da "ne isključuje mogućnost" da se u slučajevima poput Stefanovićevog formira komitet u kom bi bili zastupljeni Nacionalni savet za visoko obrazovanje, Akreditaciona komisija, Ministarstvo prosvete i Konferencija univerziteta Srbije, koji bi doneo "neko ad hok rešenje".

Verbić je dodao da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića ispitala komisija Univerziteta Megatrend i da je to za njega "završena priča".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво