Читај ми!

Gimnazija u Gornjem Milanovcu za primer

Po uspehu učenika na takmičenjima, Gimnazija u Gornjem Milanovcu godinama je među najboljim školama u zemlji. Ono što se o Gimnaziji manje zna jeste kako i koliko o školskoj zgradi brinu profesori i učenici.

Zgrada stara više od jednog veka više liči na hotel visoke kategorije nego na školu. Gimnazija "Takovski ustanak" u potpunosti je renovirana pre pet godina. Fasada, i dalje čista, kao i hodnici i učionice, koje su kreativno i moderno uređene. Toaleti imaju senzorne slavine.

Tome doprinose i đaci koji se trude da ne prljaju i koji vode računa o školi.

"Ja sam došla iz osnovne škole koja nije bila ovako uređena i mogu da vam kažem da nekako imate više želje da učite kada je sređeno oko vas", kaže učenica Mina Čaluković.

Učenica Aleksandra Tomašević kaže da im uređen prostor mnogo pomaže tako što ih tera da budu koncentrisani na rad i da ne obraćaju previše pažnje na neke druge stvari.

U školi vlada opuštena atmosfera. Između časova, učenici sviraju na klaviru u hodniku. Slobodno vreme provode na školskom igralištu koje je otvoreno za sve Gornjomilanovčane.

Direktor Gimnazije "Takovski ustanak" Draško Simonović kaže da je škola jedna od sigurno pet najopremljenih, najmodernijih u Srbiji i da je to dovoljan razlog da učenici imaju pravi odnos prema školi i uopšte prema opremi koju škola poseduje.

Svake godine učenici osvajaju brojna priznanja na republičkim takmičenjima, pre svega iz stranih jezika.

Mnogi znameniti književnici, naučnici i glumci bili su učenici ove škole. U njoj je trenutno 426 đaka u 16 odeljenja. Već pet godina u svakom razredu u jednom odeljenju nastava se obavlja dvojezično.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво