Читај ми!

"Teleton" za poplavljenu Srbiju

Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, organizuje nacionalnu dobrotvornu akciju "Teleton - za poplavljenu Srbiju". Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama poplava u Srbiji. Emisija je na programu u nedelju 25. maja od 21 čas na Prvom programu RTS-a.

Televizijska emisija je na programu u nedelju 25. maja od 21 čas na Prvom, Satelitskom, Digitalnom i HD programu RTS-a. Tokom akcije „Teleton - za poplavljenu Srbiju" građani će moći da se uključe u dobrotvornu akciju i daju svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja. Svaki telefonski poziv biće direktna donacija.

Gledaoci će moći da razgovaraju preko telefona sa onima koje nemaju priliku da sretnu u svakodnevnom životu i da ih pitaju o svemu što žele. Dok budu razgovarali sa gostima u studiju, gledaoci će istovremeno biti i humani - svaki poziv ili poruka biće direktna donacija, odnosno doprinos za pomoć ugroženima od nedavnih poplava.

Gosti u studiju biće visoki funkcioneri Vlade Republike Srbije, predstavnici verskih zajednica, Gorske službe spasavanja, ronilaca, članovi i volonteri Crvenog krsta Srbije, ali i ugledne ličnosti kulturnog, sportskog i javnog života Srbije. Odazvale su se i brojne kompanije i institucije.

Iznos svih poziva humanitarnog broja telefona iz fiksne telefonije i sva tri mobilna operatera je 60 dinara, a toliko je i svaki minut razgovora.

Gledaoci Satelit RTS-a, to jest dijaspora, moći će da se uključe i donacijama u skladu sa mogućnostima jer je Vlada Srbije omogućila uplate humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem Pej-pal servisa iz 193 zemlje i regiona.

Sve pristigle donacije biće upućene direktno na namenske dinarske i devizne račune, koje je Vlada Republike Srbije otvorila za humanitarnu pomoć stradalima u poplavama.

Pored intervjua i uključenja gledalaca, muzičkih numera, novinari RTS-a pripremili su i televizijske izveštaje i reportaže u vezi sa poplavama u Srbiji.

Voditelji u studiju RTS-a na Košutnjaku biće Maja Nikolić i Vladimir Jelić.

Od sedam dosadašnjih izdanja „Teletona" RTS-a, šest je bilo posvećeno pomoći deci, a jedan žrtvama zemljotresa u Kraljevu. Ovo je osma humanitarna akcija koju organizuje Medijski javni servis Srbije.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво