Читај ми!

Aukcija dresova, za Nađu sakupljeno 57.000 evra

Više od 57 hiljada evra sakupljeno je na aukciji dresova u sklopu humanitarne akcije za pomoć maloj Nađi Novaković.

Aukcija dresova, sa koje je sav prihod namenjen fondu za pomoć devetogodišnjoj Nađi Novaković kojoj je hitno potrebno 300.000 evra za operaciju koštane srži u Nemačkoj, održana je u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu u Beogradu.

Na aukciji se našlo 130 autentičnih dresova, među kojima Nemanje Vidića, Dijega Košte, Radamela Falkaa, Dragana Stojkovića, Zlatana Ibrahimovića, Dejvida Bekama, Predraga Stojakovića i brojnih drugih poznatih svetskih sportista, prenosi Tanjug.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i fudbaleri "Partizana" i "Crvene zvezde", Danko Lazović, Nejc Pečnik, Nikola Mijailović, Miloš Ninković, košarkaš "Milvokija" Miroslav Raduljica, bivši košarkaš "Partizana" Dušan Kecman, kao i predsednik Vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Viktor Jelenić i direktor Goran Milojević.

Najzanimljivi trenutak na aukciji bio je kada su Lazović i Mijailović licitirali oko dresa Miloša Ninkovića koji je kupljen za 3.000 evra.

"Želimo da pomognemo ljudima kojima je to jako potrebno. Uvek se odazivam ovakvim pozivima i to je ono što nas ujedinjuje. Nije mi stalo do novca, aukcija je organizovana da se prikupi što više sredstava za lečenje male Nađe, a ja sam želeo dres Saše Ilića. Došli smo zajedno fudbaleri Crvene zvezde i ja da pomognemo, i ovakva borba je zanimljiva sa večitim rivalom", rekao Lazović.

Iako zbog obaveza nije mogao da bude učesnik manifestacije, svoj doprinos dao je i košarkaš Partizana Saša Pavlović, koji je poslao potpisan dres kojeg je nosio nastupajući za "Boston Seltikse", a Dušan Kecman je istakao da je aukcija bila "dobra ideja da se pomogne Nađi".

"Ukupan brolj ljudi u sali govori koliko je ovo uspešan događaj. Srećan sam što sam u situaciji da pomognem, doneo sam nekoliko dresova. Tu je moj dres iz Partizana, kao i Nenada Krstića i Miloša Teodosića iz reprezentacije", rekao je Kecman.

Posetioci su takođe mogli da kupe, između ostalih, dresove madridskog "Atletika" u kojima su igrali Milinko Pantić i Zvonimir Vukić, te Stojakovićev dres iz "Sakramento Kingsa" ili dres Darka Kovačevića u kojem je nastupao na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine kao član reprezentacije Jugoslavije.

Inicijator humanitarne akcije Jovan Simić rekao je da je sa nekoliko drugova nameravao da sakupi na aukciji 20 dresova.

"Drago me što je taj broj znatno premašen. Zahvaljujem svima na velikom odzivu, Nađin život je poenta svega ovoga", kazao je Simić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво