Читај ми!

Preminuo Mirko Đorđević

Sociolog religije, esejista i prevodilac Mirko Đorđević preminuo je u 76. godini, saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Mirko Đorđević je rođen u selu Brodu na Vlasini 1938. godine.

Bio je član Foruma pisaca, PEN kluba, NDNV i dobitnik nagrada "Konstantin Obradović", "Dušan Bogavac", "Vukove povelje" i Nagrade za toleranciju među narodima Vojvodine.

Objavio je veliki broj knjiga: "Osmeh boginje Klio", "Znaci vremena", "Sloboda i spas - hrišćanski personalizam", "La voix d`une autre Serbia", "Legenda o trulom Zapadu", "Sjaj i beda utopije", "Kišobran patrijarha Pavla", "Balkanska lađa u oluji", "Oslobođenje i spasenje" i "Pendrek i prašina".

Sarađivao je sa brojnim međunarodnim stručnim časopisima, priredio mnogobrojne knjige, prevodio je sa ruskog i francuskog jezika.

Bio je redovni saradnik časopisa Republika i portala Autonomija i Peščanik.

Živeo je i radio u Šimanovcima u Sremu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво