Читај ми!

Prvi avion "Er Srbije" sleteo u Beograd

Na beogradski aerodrom sleteo prvi avion kompanije "Er Srbija". "Erbas A319" stigao u pratnji dva vojna aviona "mig 29".

Prvi avion kompanije "Er Srbija" "erbas A319" sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Avion je oko 13 časova doleteo u pratnji dva vojna aviona "mig 29" iz Dizeldorfa, gde je bio na farbanju.

U Kontroli letenja kažu da je ovo veliki dan i za njih. Aleksandar Obradović iz te službe rekao je da je lično veoma zadovoljan što je prvi stupio u kontakt sa vayduhoplovom koji će, kako kaže, predstavljati novu budućnost u vayduhoplovstvu Srbije.

"Vođa vayduhoplova nije imao nikakve specijalne zahteve, sve je teklo po normalnoj procedutri kao što radimo sa vecinom vayduhoplolva koji sleću u Beograd", rekao je Obradović.  

Stručnjaci iz avioindustrije kažu da će početak rada nove kompanije doneti bolje uslove poslovanja "Er Srbiji" - izdvajaće manje novca za takse, gorivo, prihvat i otpremu aviona.

Putnici će dobiti bolju uslugu i više destinacija. Srpska aviokompanija sa "Itihadom" kao strateškim partnerom imaće flotu od 10 "Erbasovih" aviona.

Pilot u penziji Dragan Jovanović kaže da će kompanija imati manje troškove održavanja aviona, jer se oni manje kvare. Prema njegovim rečima, motori su mnogo efikasniji jer troše 20 do 30 odsto manje goriva. 

Kompanija "Er Srbija" počeće zvanično da posluje 26. oktobra, za kada je zakazan prvi promotivni let na relaciji Beograd–Abu Dabi.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa "Itihad ervejzom" sporazum o strateškom partnerstvu kojim je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg je Jat ervejz promenio ime u "Er Srbija".

"Itihad", najbrže rastuća aviokompanija u svetu, osnovana je 2003. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Suvlasnik je aviokompanija "Er Berlin", "Er Sejšeli", "Virdžin Australija" i "Er Lingus", a u toku je preuzimanje i manjinskog udela u indijskom "Džet ervejzu".

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво