Vozom “Nostalgija” od Mokre Gore do Dobruna

Na muzejsko-turističkoj pruzi Mokra Gora uspostavljen je železnički saobraćaj sa Republikom Srpskom. Putnicima voza "Nostalgija" biće potrebni pasoš i lična karta zbog prelaska međudržavne granice.

Voz "Nostalgija", Muzejsko-turističke železnice "Šarganska osmica" će relaciju Mokra Gora - Dobrun prelaziti za sat vremena, a za povratnu kartu odrasli će morati da izdvoje 400 dinara, deca od šest do 14 godina 200 dinara, dok će za mlađe od šest godina vožnja će biti besplatna.

Privremeni sporazum o odvijanju železničkog saobraćaja od Mokre Gore do Dobruna u Republici Srpskoj, potpisali su Milanko Šarančić i Petko Stanojević, generalni direktori Železnica Srbije i Republike Srpske.

"Nostalgija" će saobraćati od 1. aprila do 31. oktobra i u to vreme će biti otvoreni granični prelazi Kotroman u Srbiji i Vardište u Republici Srpskoj.

Turistima, koji se odluče za tu vožnju, biće potreban pasoš i lična karta zbog prelaska međudržavne granice, a poštovaće se i procedura predviđena za prelaz dece.

Direktor Železnice Republike Srpske Petko Stanojević je naveo da će redovni turistički saobraćaj do Višegrada biti uspostavljen sledeće godine, pošto se obnovi pruga od Vardišta, dodavši da je do sada skoro sve urađeno na pruzi dugačkoj 18, a da će se, po rešavanju imovinsko-pravnih odnosa, završiti i preostalih 1,7 kilometara te pruge.

Direktor Železnice Srbije je ocenio da će međunarodni saobraćaj turističkom železnicom postati "nezaobilazna tačka na turističkoj mapi Evrope"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво