Počela kontrolna merenja Rzava

Danas su počela kontrolna merenja Rzava zbog sumnji da se iz te reke uzima više od dozvoljenih sto litara vode u sekundi.

Direktor Javnog preduzeća "Rzav" Ljubo Lazović rekao je  da će rezultati tih merenja biti danas saopšteni. On je istakao da merni uređaji stalno kontrolišu vodostaj i da se ne prelazi dozvoljena granica.


Žitelji Arilja negoduju i zbog najavljene izgradnje akumulacione brane "Svračkovo", jer nadležni smatraju da će to izmeniti ekosistem i klimu tog mesta, kao i da će negativno uticati na kvalitet vode Rzava.


Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, takođe je najavio da će se preispitati učešće u izgradnji akumilacije na Rzavu, jer za građane Dragačeva "ovo nije prioritetno, već je politički motivisano i u funkciji lokalnih interesa Arilja".


U Čačku, Gornjem Milanovcu i Požegi smatraju da je akumulaciju neopohpodno graditi, kako bi se trajno rešio problem snadavanja vodom pet opština ovog dela Srbije u kojima živi oko 250.000 stanovnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво