Читај ми!

I pre posla nije loše znati raditi

Da bi se makar delimično rešilo pitanje nedostatka radnog iskustva, koje poslodavci po pravilu traže, Nacinalana služba zapošljavanja i opština Vračar organizovali su stručnu obuku za nezaposlene Beograđane.

Kada završe školu ili fakultet i počnu da traže posao, prva prepreka za nezaposlene jeste nedostatak radnog iskustva. U saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja i opštinom Vračar, Centar za obrazovanje IPEK ponudio je stručne obuke nezaposlenim Beograđanima, u vrednosti od 100 hiljada evra.

Projekat "Obrazovanje na dar" omogućiće besplatne seminare, treninge i specijalizacije iz oblasti strategijskog menadžmenta, informaciono-komunikacionih tehnologija i odnosa sa javnošću za 438 nezaposlenih. Iskusni predavači kažu da je obuke zasnovane isključivo na praktičnim primerima.

"Dajemo alate, veštine koje su im potrebne da rešavaju goruće, ključne probleme i da mogu da odgovore kako na zahteve tržišta koji su sve veći i veći i na zahteve poslodavaca: domaćih i stranih", kaže Milan Dimitrijević iz IPEK-a.

Na konkurs mogu da se prijave nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanja sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem iz oblasti inženjerstva, jezika i društvenih nauka.

"Nacionalna služba dostaviće svojim partnerima na projektu informacije o broju lica na određenom području o njihovoj starosnoj strukturi i oni će biti u prilici da u našim službama dobiju sve dodatne informacije", ističe Srđan Andrijanić, direktor Centra za informisanje NSZ-a.

Opština Vračar već je organizovala slične obuke posle kojih je, tvrde, 70 odsto polaznika dobilo posao.

"Početni seminari će se održavati u opštini Vračar. Moći će da prisustvuje 120 ljudi u jednom trenutku, imamo opremu koja može da obezbedi dobro funkcionisanje tog seminara", kaže Branimir Kuzmanović, predsednik Opštine Vračar.

Pored usvajanja novih znanja i veština cilj programa je podizanje svesti o važnosti obrazovanja i doživotnog učenja. Obuke će trajati od jula do kraja februara 2014, a po završenom seminaru polaznici dobijaju diplome.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи