Читај ми!

RTS ispunio obaveze javnog servisa

Radio-televizija Srbije je, prema oceni Saveta RRA, u najvećoj meri ispunila zakonske i programske obaveze koje ima kao javni servis. Pronalazak modela koji će Javnom servisu obezbediti stabilne prihode biće glavni izazov u ovoj godini.

Savet Republičke radiodifuzne agencije ocenio je da je RTS u najvećoj meri ispunio zakonske i programske obaveze koje ima kao javni servis. Treći izveštaj RRA obuhvatio je sadržaj emitovan tokom prethodne godine na našim programima.

Uprkos krizi, RTS je ispunio dužnosti javnog servisa, ocena je nadzornih organa.

"Moram da kažem da svi podaci iz ovog izveštaja koji su brojni i kvantitativni i kvalitativni ukazuju da je RTS na svim svojim programima, iako je poslovao u veoma veoma teškim uslovima, ispunio više nego sve svoje zakonske obaveze i samim tim ispunio svoju veoma važnu društvenu ulogu", kaže predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije vladika Porfirije.

Dobre ocene, ipak, nisu isključile brigu za opstanak RTS-a u situaciji kada su očekivanja velika, a finansiranje nestabilno, a pronalazak modela koji će Javnom servisu obezbediti stabilne prihode biće glavni izazov u ovoj godini.

"Apelujem na sve političke činioce u čijim je rukama sudbina RTS da imaju to u vidu i da imaju u vidu kulturološki i informativni i značaj koji Javni servis ima za jedno demokratsko društvo kada budu donosili konačnu odluku i usvajali model finansiranja", kaže predsednik Upravnog odbora RTS-a Slobodan Marković.

Najzastupljeniji sadržaji na Prvom programu bili su informativni i serijski, a na Drugom sportski program. Neophodan je veći udeo kulturnog i dečjeg programa, ocenjuje RRA.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво