Читај ми!

Marš veterana za prava i nove zakone

Ratni veterana iz cele Srbije, održali skup u Beogradu, gde su zatražili poboljšanje svog položaja i donošenje novih zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti. Predstavnici veterana su organizovali šetnju do Vlade Srbije i RTS-a gde su ostavili svoje zahteve.

Predstavnici ratnih veterana širom Srbije, održali su skup u Beogradu, kako bi objedinili zahteve za poboljšanje životnog standarda. Učesnici su organizovali šetnju do Radio-televizije Srbije i Vlade Srbije, gde su ostavili svoje zahteve.

Predstavnici dela veteranskih udruženja ponovo su od Vlade tražili donošenje novog zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti. Ukazuju na probleme zdravstvene zaštite, zapošljavanja, i na nerešena stambena pitanja te populacije.

Željko Vasiljević iz udruženja Pokret veterana Srbije smatra da su obaveze Skupštine Srbije i donošenje drugog zakona, oblasti koje su u nadležnosti Ministarstva rada i Ministarstva zdravlja.

"To je pre svega socijalno osiguranje i osiguranje socijalne zaštite i imamo jedan zahtev koji se tiče lokalnih samouprava. Ujednačavanja prava svih lokalnih samouprava, više grupa i četvrti zahtev je odnos medija prema ovoj populaciji", kaže Vasiljević.

Od RTS-a veterani zahtevaju svoju emisiju, a Dejan Milošević, predsednik kuršumlijskog udruženja veterana "Gvozdeni puk" kaže da su veterani došli ispred RTS-a zato što je narodna televizija i vidi se u Srbiji i šire.

"Kako bi to trebalo rešiti? Vrlo jednostavno, kao u Hrvatskoj gde u 12 sati ima emisija o veteranima koja se zove Domobrani mira ili Veterani mira", kaže Dragan Miljković iz Udruženja boraca iz Lebana.

U prvom delu skupa, koji je nazvan "Poslednji vapaj", predočeni su problemi sa kojima se suočavaju i mogući načini njihovog rešavanja, a potom su veterani otišli u šetnju koju su nazvali "marš gladnih, poniženih i zaboravljenih".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво