Samo jedna kontrola na aerodromu

Za nekoliko dana na aerodrormu "Nikola Tesla" postojaće samo jedna kontrola na ulazu u čekaonice, što će putnicima pružiti mogućnost da posvete pažnju drugim sadržajima i povećati im konfor.

Aerodrom "Nikola Tesla" jedan je od retkih u Evropi koji je ima dve kontrole i putnika i prtljaga. S obzirom da su se izgradnjom novih terminala uslovi poboljšali, narednih dana biće ukinuta prva protivdiverziona kontrola, koja se dosada nalazila ispred carinskog prelaza.

Dve antidiverzione kontrole na aerodromu "Nikola Tesla" postoje još od 90-ih godina. U sadašnji prostor frišopa, restorana i terminala moglo se ući samo posle detaljne kontrole. Međutim, stvaranjem bezbednosne zone sada će se putnici i prtljag kontrolisati samo na terminalu. 

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević kaže da su sve nadležne institucije u zemlji dale saglasnost na odluku da se ukine prva linija bezbednosne kontradiverzione kontrole.

"To praktično znači da će u roku manjem od deset dana na aerodormu postojati samo jedna kontrola na ulazu u čekaonice, što će putnicima pružiti mogućnost da posvete pažnju ostalim sadržajima i povećati im konfor", kaže Radosavljević.   

Duple kontrole retko gde postoje na aerodromima u Evropi, a jedan od razloga za ukidanje bilo je i mišljenje međunarodnog stručnog tima Američke asocijacije za vazdušnu plovidbu koja je proveravala da li je naš aerodrom sposoban za otpremu aviona prema Americi. Njihov nalaz je bio više nego pozitivan, tako da ćemo od sada imati samo jednu kontrolu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 31. maj 2013, 17:19) - anonymous [neregistrovani]

@anonymus

hahahaha, genijalan komentar :D

(petak, 31. maj 2013, 08:27) - anonymous [neregistrovani]

Супер

Када 2057. године, у својој 80. години живота, коначно будем скупио новаца да негде путујем авионом, то ће ми свакако бити од значаја.