UNS: Ko je pisao izmene Zakona o informisanju?

Udruženje novinara Srbije najavilo da će se žaliti povereniku za informacije od javnog značaja, pošto Ministarstvo kulture i Ministarstvo pravde nisu odgovorili ko je pisao izmene i dopune Zakona o javnom informisanju.

Pošto Ministarstvo kulture i Ministarstvo pravde nisu odgovorili ko je pisao izmene i dopune Zakona o javnom informisanju, Udruženje novinara Srbije najavilo je da će se žaliti povereniku za informacije od javnog značaja.

U saopštenju tog udruženja navodi se da ni Ministarstvo pravde nema imena članova radne grupe koji su pisali Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju.

"UNS je ovakav odgovor dobio juče na zahtev Ministarstva pravde po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od 11. avgusta. U odgovoru se navodi da je 'Ministarstvo pravde učestvovalo u pravno-tehničkoj izradi pojedinih odredbi Predloga zakona", naveo je UNS.

UNS je podsetio da je prošle nedelje od Ministarstva kulture dobio odgovor da su nacrt zakona pisale "nadležne državne institucije, odnosno Ministarstvo kulture i Ministarstvo pravde, a da su ga pozitivno ocenili Ministarstvo finansija, Ministarstvo ekonomije i Kancelarija za evropske integracije".

Skupština Srbije je 31. avgusta usvojila Zakon o izmenama i dopunama zakona o javnom informisanju, oko čijeg se predloga gotovo dva meseca vodila oštra polemika u stručnoj javnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи