Izvinjenje Beogradskom sindikatu

Kako je pesma "Kosovo je Srbija" greškom pripisana grupi Beogradski sindikat i demanti tog beogradskog benda.

Izražavam iskreno zadovoljstvo što su članovi Beogradskog sindikata izjavili da pesma Kosovo je Srbija, koja se nalazi na desetine mesta na Internetu, potpisana njihovim imenom, nije njihova i da se radi o falsifikatu.

Iako smo se potrudili, nigde nismo našli da je neko zvanično demantovao autorstvo pesme. Beogradski sindikat smo kontaktirali i pozvali u emisiju. Da se neko od njih odazvao pozivu, svi nesporazumi bi u toku emisije bili razjašnjeni. Pesma je korišćena kao ilustracija ekstremističkih stavova omladine. Iako je u emisiji rečeno da na "YouTube" uz pesmu "Kosovo je Srbija" stoji ime Beogradskog sindikata, to nije potencirano, već se nastojalo razjasniti o čemu se zapravo radi, pa je doslovno rečeno: "Nebitno je kako se zove grupa. Ne pominjemo Sindikat, neki bend...".

Tekst pesme Kosovo je Srbija predstavlja ekstremni primer jezika mržnje i nacionalne netrpeljivosti, pa će stoga redakcija emisije Da možda ne, kad to već niko ranije nije uradio, zatražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovog Odeljenja za visokotehnološki kriminal da pokrene istragu, utvrdi ko zaista stoji iza te pesme i ukloni je sa Interneta.

Grupi Beogradski sindikat upućujem javno izvinjenje, a njihov demanti će u programu RTS biti objavljen u skladu sa zakonom.

Olivera Kovačević, autor i urednik emisije "Da možda ne"

Demanti Beogradskog sindikata

Beogradski sindikat najoštrije protestuje zbog objavljivanja neistina o ovoj muzičkoj grupi u emisiji "Da Možda ne", autorke i voditeljka Olivere Kovačević, emitovanoj na RTS1 dana 28.3.2013. od 21 čas.

Naime, emitovana pesma "Kosovo je Srbija", koja je u ovo emisiji predstavljena kao pesma Beogradskog sinidikata (BS), skaradnog sadržaja neprimerenog renomeu ove grupe, predstavlja falsifikat objavljen samo internetu i nije pesma BS.

Na ovaj neprofesionalan način naneta je velika šteta ugledu BS, budući da je pomenuta emisija za temu imala priču o uticaju na sistem vrednosti kod mladih.

Svako ko je upoznat sa dugogogodišnjim radom BS dobro zna koje su ideje i principi za koje se grupa zalaže. Svoj stav o Kosovu i Metohiji članovi BS su još 2004. izrazili pesmom "Niko ne može da zna".

Zahtevamo da se ovo saopštenje objavi u udarnim terminima Javnog servisa, uz izvinjenje autorke i voditeljke sporne emisije, kako bi javnost bila upoznata sa pravom istinom!

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво