Читај ми!

Čestitke povodom Uskrsa

Sveštenstvu i vernicima koji Uskrs slave 31. marta predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, SNS i predsednik te stranke Aleksandar Vučić, muftija Muhamed Jusufspahić, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović i direktor Kancelarije za saradnju s verskim zajednicama Mileta Radojević poželeli srećne praznike.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, muftija Muhamed Jusufspahić, predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava Meho Omerović i direktor Kancelarije za saradnju sa verskim zajednicama Mileta Radojević poželeli srećan Uskrs vernicima i sveštenstvu koji taj praznik slave 31. marta.

"Svim vernicima, građanima Srbije, koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru, želim da najveći hrišćanski praznik provedu srećno sa svojim porodicama i prijateljima, i da sve dane uskršnjih praznika krasi mir i sveopšte blagostanje", navedeno je u čestitci predsednika Tomislava Nikolića.

Premijer Ivica Dačić čestitao je Uskrs sveštenstvu i vernicima.

"U ime Vlade Srbije i u svoje lično ime čestitam vam najveći hrišćanski praznik sa željom da se proslavi u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih", navodi se u Dačićevoj čestitki.

Neka ovaj praznik svima, kako se dodaje, bude putokaz i izvor nade da će sve crkve i verske zajednice u Srbiji nastaviti da razvijaju i unapređuju međusobno razumevanje i uzajamno poštovanje.

Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić takođe su čestitali Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Srbiji, sa željom da praznik provedu u radosti, blagostanju i svakom dobru.

Čestitkama se pridružio i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu Miloš Vučević. 

I zamenik Reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije muftija Muhamed Jusufspahić je čestitao Uskrs.

"U ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije, srbijanskog Mešihata, muftija, imama i lično, Vama, velikodostojnicima i sveštenstvu beogradske nadbiskupije i mitropolije i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Srbiji čestitam nastupajuće praznike sa željom da ih provedete sa puno duhovne radosti, u lepom raspoloženju, moleći Boga da svim ljudima i našoj zemlji podari svoju dobrotu, blagostanje i mir", navodi se u čestitki.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović poželeo je katoličkim vernicima srećne praznike.

"Neka nas i ovaj vaš praznik povezuje, neka nas čini boljim ljudima, neka svima donese sreću, blagostanje i ljubav među ljudima. Budimo dobri prema drugima i očekujmo dobro za sebe, navodi se u poruci Omerovića.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je Uskrs velikodostojnicima, sveštenstvu, redovništvu i monaštvu, obrazovnim ustanovama i vernicima crkava koje proslavljaju ovaj veliki praznik po zapadnom obredu.

"Neka nas radost Uskrsa nadahne na stalnu borbu protiv greha i slabosti i da u svakom trenu života ostvarujemo najviše ljudske vrednosti", navodi se u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić čestitali su Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim Beograđanima koji slave.

"Želimo vam da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedete u ljubavi i dobrom zdravlju, deleći radost sa svojim najbližima, prijateljima i komšijama. Poštujmo jedni druge, negujmo duh tolerancije i uvažavajmo različitosti po kojima je naš grad tako prepoznatljiv u svetu", navodi se u čestitki.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić je u ime URS-a i svoje lično ime čestitao Uskrs svim vernicima Rimokatoličke crkve u Srbiji, beogradskom nadbiskupu, velikodostojnicima i monaštvu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи