Читај ми!

Bolja zaštita dece na internetu

Saradnja između policije i organizacije "Save the children" je na zavidnom nivou, i u narednom periodu biće dodatno unapređena, saglasni su državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vanja Vukić i programski direktor kancelarije te organizacije Ahmed Pijano. Potpisan je Memorandum o saradnji na uspostavljanju efikasnog sistema zaštite dece od zloupotrebe i iskorišćavanja putem informacionih tehnologija u Republici Srbiji.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić i programski direktor kancelarije "Save the children" Ahmed Pijano saglasili su se da je saradnja između policije i te organizacije na zavidnom nivou i da će u narednom periodu ona biti dodatno unapređena.

Državni sekretar Vukić, kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, potpisao je sa tom organizacijom Memorandum o saradnji na uspostavljanju efikasnog sistema zaštite dece od zloupotrebe i iskorišćavanja putem informacionih tehnologija u Republici Srbiji.

Prema Vukićevim rečima, potpisanim Memorandumom uspostavljena je saradnja Ministarstva i organizacije „Save the children" koja će doprineti unapređenju sistema zaštite dece od seksulane zloupotrebe putem modernih tehnologija.

Vukić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednom periodu u cilju prevencije i zaštite dece planira da ostvari saradnju sa telekomunikacionim operaterima i internet servis provajderima sa predlogom blokade identifikovanih sadržaja na internetu koji u sebi sadrže elemente seksualnog zlostavljanja dece i maloletnika.

Stalna akcija policije "Armagedon", kako je objasnio Vukić, u narednom periodu osim represivnog pristupa preusmeriće se i na proaktivni pristup kroz edukaciju bezbednog korišćenja interneta, koja će se sprovoditi u osnovnim i srednjim školama.

Tom prilikom, programski direktor kancelarije "Save the children" Ahmed Pijano uručio je predstavnicima Ministarstva opremu, koja će se koristiti u izvršenju naredbi istražnih sudija osnovnih i viših sudova, kao i u svrhu pravljenja kompletnih izveštaja o forenzičkoj analizi privremeno oduzetih predmeta korišćenih u izvršenju ovih krivičnih dela.

Na sastanku je bilo reči i o daljem unapređenju edukacije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u ovoj oblasti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи