Dunav turistički brend

Sve podunavske zemlje okupile su se na sajmu u Berlinu vođene idejom Dunava kao jakog turističkog brenda. Srbija je promovisala i proslavu 17 vekova Milanskog edikta i zdravu organsku hranu, a Film "Hrana sa dušom" osvojio je prvo mesto u kategoriji turističkih filmova.

Dunav kao jak turističi brenda je ideja koja je okupila sve podunavske zemlje na sajmu u Berlinu, najvećoj turističkoj manifestaciji na svetu. Srbija je promovisala i proslavu 17 vekova Milanskog edikta i zdravu organsku hranu. Iz Berlina se vraćamo i sa nagradom. Film Hrana sa dušom osvojio je prvo mesto u kategoriji turističkih filmova. To je deseta međunarodna nagrada kojom je taj film ovenčan.

Od izvora u Nemačkoj do ušća u Rumuniji, Dunav prolazi kroz brda i doline, a na tom putu smenjuju se običaji i kulture.

"Potrebno je samo vreme da Dunav postane svetski poznat i popularan. Moramo zajedno da ga promovišemo, a ne da čekamo da se nešto desi samo od sebe", rekao je Evgenij Spasov iz Ministarstva ekonomije i turizna Bugarske.

Duž Dunava prolazi evropska biciklistička ruta Eurovelo šest. Tim putem na dva točka prošao je i evropski parlamentarac Majkl Tor sa prijateljima.

"Boravili smo u malim porodičnim hotelima i jeli u malim etno restoranima. Tu smo otkrili izvesne probleme. U mnogim hotelima i restoranima ne može da se plati karticom, domaćini ne govore engleski ili neki drugi strani jezik, nisu dovoljno obučeni da se bave turizmom. Sve su to problemi koji se mogu relativno lako rešiti i za to nije potreban preveliki novac", navodi Majkl Tor. 

Na sajmu u Berlinu održana je panel diskusija u okviru Dunavkog foruma.

"U okviru dunavske strategije se radi na brojnim projektima koji već sada eksponiraju dunavske proizvode kao nešto što predstavlja Evropu u malom jer najraznolikija turistička ponuda postoji upravo u Podunavlju", istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac.

Lepota Dunava nije ostavila ravnodušne ni Kineze koji su u ovom trenutku najpoželjniji turisti jer je njihova zemlja jedna od retkih koja beleži privredni rast. Ekipa kineske televizije boravila je na Dunavu nedeljama i snimila dokumentarni serijal od 42 epizode.

Živimo u vremenu u kojem se svi bore za svakog gosta pa je upravo zbog toga regionalna turistička saradnja od presudnog značaja. Sajam u Berlinu turistički radnici koriste da se vide, osmisle aranžmane i zajedno krenu u osvajanje tržišta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво