Читај ми!

Sahranjen Mića Orlović

Doajen televizije, dugogodišnji novinar, urednik i voditelj, Miloje-Mića Orlović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na poslednjem ispraćaju televizijske legende bili su članovi porodice, mnogobrojne kolege i prijatelji.

Na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, sahranjen je Miloje-Mića Orlović, dugogodišnji novinar, urednik i voditelj Radio-televizije Srbije. Na poslednjem ispraćaju televizijske legende bili su članovi porodice, mnogobrojne kolege i prijatelji.

Opraštajući se od Miće Orlovića, njegove kolege rekle su da je bio porodični prijatelj svih nas.

Kamenko Katić rekao je da je Orlović godinama bio jedan od najpoznatijih i ostao sve do danas. "Špricani sako i bela maramica u gornjem džepu, postali su tada moda. Danas ga ispraćamo do mesta gde borave slavni. Do Aleje zaslužnih", rekao je Katić.

"Kakvo bogatstvo života, kakva energija i kakvo iskustvo. To je vama Mića Orlović ostavio u nasleđe, ali sa namerom da to nasleđe koristite i unapređujete", rekla je urednica emisije Trezor Bojana Andrić.

Prisetili su se saveta nesebičnog Miće. Urednik u Radio Beogradu Luka Mijatović rekao je da je nas je Orlović učio i savetovao da treba imati opšte obrazovanje, kulturu, da imamo ličnost, da na ekranu i pred mikrofonom radija budemo ono što smo stvarno u životu, da treba da postanemo harizmatični, da lepo govorimo, s dobrim akcentima i da znamo da slažemo reči.

Mićin brat Dragan Orlović uslišio je želju koju mu je Mića rekao pre tri godine.

"Reče mi Mića: 'Voleo bih da nad mojim grobom kažeš samo tri reči.' Koje su to tri reči: Bio je dobar čovek. Ja bih ispunio to i rekao: 'Mićo, bio si dobar čovek", rekao je Mićin brat Dragan.

Miloje-Mića Orlović preminuo je u sredu, 13. februara u Beogradu. Simbolično, na dan kada je pre 55 godina televizija, i zvanično, postala Radio-televizija Beograd.

Miću Orlovića ćemo pamtiti kao prvog spikera Dnevnika, voditelja mnogobrojnih kvizova, muzičkih festivala, sportskog komentatora, glumca, televizijskog pionira i velikana.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара