Читај ми!

Cepanica umesto kompjutera

Nenad Petrović putem interneta naručio kompjuter, a dobio cepanicu – za 11.500 dinara. Slučaj je odmah prijavio policiji, a ubrzo se javio i lažni prodavac i Nenadu vratio novac.

U današnjem visokotehnološki razvijenom svetu preko interneta se kupuje sve – od hrane do tehnike. Iako nam takva kupoprodaja olakšava život, ona otvara i put za mnoge prevare. Tako se može dogoditi da naručite kompjuter, a dobijete drvo.

Zbog toga se savetuje da pre svake kupovine putem interneta proverite realnu cenu robe, njenu bezbednost, a sve nepravilnosti prijavite policiji i administratoru sajta preko koga ste nešto kupili.

Nenad Petrović ima verovatno najskuplju cepanicu na svetu. Koštala ga je 11.500 dinara. U njegove ruke dospela je tako što je naručio i platio kompjuter, a dobio drvo. To mu je prvo loše iskustvo kupovine preko interneta.

"Preko sajta Kupujem, prodajem našao sam oglas za netbuk. Kontaktirao prodavca koji mi je čak i spustio cenu, umesto 120 evra 11.500 dinara. Sve smo se dogovorili, poslao sam mu podatke da mi sutra pošalje", priča Nenad.

Šokirao se kada je video drvo koje je dobio u paketu.

"Mislim, nisam verovao da tako nešto postoji, da može da se prevari čovek na taj način... Vrlo lako me je prešao, iskreno", kaže Nenad.

Slučaj je odmah prijavio policiji, ali i pošti kako bi stopirao uplatu lažnom prodavcu. Na sajtu preko kojeg je našao oglas postoje saveti za bezbednu kupovinu preko interneta, a Nenad je postavio upozoravajuću poruku koju je za dva sata videlo više od 9.000 potencijalnih kupaca. Tada se javio i lažni prodavac.

"Sutra me je kontaktirao i rekao: 'Izvini brate, ja ću da ti vratim pare, ja sam pogrešio, desilo se to što se desilo' i poslao mi je taj dan. Danas mi je već stigla kartica na kojoj se nalaze moje pare", objašnjava Nenad.

Nenad famoznu cepanicu ne želi da zadrži. U šali kaže, daće je na licitaciju, da i on zaradi neki dinar za pretrpljeni stres.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво