Dodeljene nagrade na "Interferu 2012"

Svečanom dodelom nagrada u Apatinu završen 17. internacionalni festival reportaže "Interfer 2012". Dva priznanja pripala novinarkama RTS-a Jasmini Nikitović i Jeleni Božović.

Na 17. međunarodnom festivalu reporteže "Interfer" u Apatinu, u konkurenciji 280 radova iz 20 zemalja, specijalno priznanje za doprinos u oblasti reportaže dobila je urednica u RTS-u Jasmina Nikitović i emisija "Znanje imanje". Jelena Božović, urednica RTS-ovog dopisništva u Užicu, dobila diplomu boginje Nike za emisiju "Diploma za Životu".

Specijalnu nagradu Zlatna Nika za negovanje reportaže kao novinarskog žanra žiri dodelio reporteru televizije Pink Mladenu Mijatoviću za seriju emisija "Crna hronika".

Statuu boginje Zlatna Nika i plaketu za prvo mesto u kategoriji foto-reportaža dobio je fotoreporter Tanjuga Jaroslav Pap, za seriju izvanrednih fotografija "Jutro, šuma, rika", saopštila je Direkcija festivala.

Godišnje priznanje za životno delo, statua Zlatna Nika, dodeljena je direktoru i glavnom uredniku Večernjih novosti Manojlu Vukotiću, dok je fotoreporteru istog lista Darku Dozetu pripala treća nagrada.

Prvu nagradu u oblasti novinske reportaže osvojio je novinar Presa Mihailo Medenica.

Laureat u oblasti televizijske reportaže je Bojana Ranković sa televizije Prva, dok je najbolja radio reportaža bila "Medalja" Tomislava Santrača sa Radio Beograda.

Nagradu za najbolju komercijalnu reportažu dobila je "Bitka za bebe", čiji je autor Veran Matić sa B92, dok je Gran pri dobio fotoreporter Goran Tomašević sa Rojtersa, "Sirija na licu mesta".

Pored reportera iz Srbije na festivalu, koji je počeo 12. oktobra, učestvovali su i novinari iz regiona i Evrope - Velike Britanije, Francuske, Rusije, Austrije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore, BiH, Makedonije, i vanevropskih zemalja - Koreje, Indije, Irana, Šri Lanke, Gabona.

Žiri festivala činili su TV kritičar Branislava Džunov, književnik Pero Zubac, slikar Nino Kusturica, TV reditelj Tamara Popov i novinar Dragan Jerković.

broj komentara 0 pošalji komentar