Читај ми!

Prijava Dveri protiv organizatora izložbe

Protiv organizatora izložbe "Ecce Homo" švedske autorke Elizabet Olson Valin, organizovane u okviru Nedelje ponosa, pokret Dveri podneo krivične prijave. Izložba "antihrišćanska i skaredna", ocenjuju Dveri i pozdravljaju zabranu Parade.

Pokret Dveri podneo je krivične prijave protiv organizatora izložbe "Ecce Homo" švedske autorke Elizabet Olson Valin organizovane u okviru Nedelje ponosa, za koju je ocenio da je "antihrišćanska i skaredna".

Na konferenciji za novinare u Beogradu, predstavnik Dveri Boško Obradović rekao je da su zbog raspirivanja verske i nacionalne mržnje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete krivične prijave protiv organizatora izložbe Bobana Stojanovića, Gorana Miletića, kao i protiv direktorke Centra za kulturnu dekontaminaciju Borke Pavićević.

Obradović je ocenio da je skandalozno da je država stala iza sinoćne izložbe u Centru za kulturnu dekontaminaciju koja je, kako je ocenio, vređala verska osećanja većinskog naroda u Srbiji i na silu je nametnula čime se oglušila o zahteve patrijarha Irineja i Mešihata srbijanskog Islamske zajednice Srbije.

Predstavnik Dveri je pozdravio odluku države o zabrani Parade ponosa koja je bila zakazana za subotu, 6. oktobar i ocenio da je taj skup morao biti zabranjen jer vređa javni moral i krši Ustav Srbije i da bi ga trebalo trajno zabraniti.

"Paradu ponosa bi trebalo zabraniti za sva vremena, bilo gde i bilo kada u Srbiji", podvukao je Obradović i dodao da bi trebalo zabraniti bilo kakav oblik homoseksualne propagande u medijima, obrazovanju i kulturi.

Boško Obradović je kazao da će Dveri poštovati odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o zabrani skupa koji je taj pokret najavio za subotu, 6. oktobar, istog dana kada je trebalo da bude održana Parada ponosa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво