Читај ми!

Ukinuta presuda protiv Palme

Sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu kojom je poslanik u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma osuđen zbog izjave da su pripadnici gej populacije bolesni. Slučaj vraćen na ponovno suđenje, jer je utvrđeno da Markoviću tužba nije dostavljena po zakonu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu protiv poslanika u Skupštini Srbije i predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme osuđenom zbog izjave da su pripadnici gej populacije bolesni.

Slučaj je, kako je navedeno u Gej strejt alijansi, vraćen na ponovno suđenje, jer je Apelacioni sud utvrdio da Markoviću tužba nije dostavljena po zakonu.

U avgustu prošle godine Gej strejt alijansa tužila je Markovića zbog toga što je drugačiju seksualnu orijentaciju nazvao bolešću, a prvostepeni sud je utvrdio da je u pitanju diskriminacija i zabranila mu da to ponovi.

Iako je prvostepeni sud naveo da je tužbu Draganu Markoviću Palmi uredno dostavio, Apelacioni sud je nakon uvida u dokumentaciju doneo rešenje o ukidanju presude i vraćanju postupka na ponovno suđenje.

Kako je saopšteno, Gej strejt alijansa neće odustati od tužbe protiv Dragana Markovića Palme ni nakon odluke Apelacionog suda jer se taj slučaj posmatra kao "strateški važan" zbog toga što se radi o zloupotrebi najčešće društvene predrasude i neistine o LGBT osobama da su one bolesne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво