Читај ми!

Odgovor Ljiljane Smajlović Sonji Liht

Ljiljana Smajlović negira tvrdnje Sonje Liht da je "Politiku" dovela do ruba ambisa i da je dobijala ogromnu platu. Smajlovićeva tvrdi i da je Lihtova od čitalaca i građana sakrila podatak da je, u ime države, odbila da iskoristi pravo preče kupovine udela nemačkog VAC-a u "Politici".

Bivša urednica lista Politika Ljiljana Smajlović negirala je tvrdnje nekadašnje predsednice Upravnog odbora tog preduzeća Sonje Liht da je imala izuzetno veliku platu i da je svojim rukovođenjem dovela taj dnevnik do ambisa. Uz to, Smajlovićeva je Lihtovu optužila da je znala za prodaju "Politike".

"Obaveštavam javnost da je moja plata po dolasku u 'Politiku' 2005. godine iznosila 160.000 dinara, što je bila dinarska protivvrednost za 2.000 evra. Pozivam gospođu Liht da objasni zašto je 'pred ambisom' kojim sam, navodno, ostavila, plata novom glavnom uredniku 'Politike' dramatično i višestruko povećana u odnosu na moju", navela je Ljiljana Smajlović u pisanoj izjavi Beti.

Bivša predsednica Upravnog odbora "Politike" a .d. Sonja Liht izjavila je ranije da je Upravni odbor, imenovan 2008. godine, zatekao u tom listu katastrofalno stanje.

"Zatekli smo ogroman dug i situaciju u kojoj je rukovodstvo, pa i Ljiljana Smajlović, dobijalo ogromne plate i bonuse, a dug je rastao iz dana u dan. Zatekli smo situaciju u kojoj je cela 'Politika' bila pred ambisom", rekla je Lihtova.

Smajlovićeva je dodala da je Sonja Liht 2008. godine tvrdila da je smenjuje jer je prosečni dnevni tiraž Politike bio 75.000 primeraka, ali da je tiraž tog dnevnog lista za vreme dok je Sonja Liht gazdovala državnom imovinom u tom preduzeću smanjen za trećinu.

"Prethodno je obavljena politička čistka novinara koji se nisu uklapali u novi uređivački koncept, uključujući tu i Svetlanu Vasović Mekina, koja je prethodno dobila godišnju nagradu kao najbolji novinar u kompaniji", navela je Smajlovićeva.

Kako tvrdi, Sonja Liht je od čitalaca i građana sakrila podatak da je, u ime države, odbila da iskoristi pravo preče kupovine udela nemačkog VAC-a u "Politici".

"Na kraju je taj udeo krišom prodat tajkunu Demokratske stranke Miroslavu Bogićeviću, tobož bez znanja Sonje Liht, koja se povukla iz 'Politike' u aprilu. Tvrdim da je operacija preuzimanja 'Politike' započeta još u januaru ove godine, otkupljivanjem potraživanja lista, i to uz znanje gospođe Liht, koje je bila osoba od velikog uticaja na tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića", navodi se u izjavi Ljiljane Smajlović.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво