Читај ми!

Zakon o zaštiti podataka dobar

Srpski zakon o zaštiti podataka je dobar i sadrži sve principe kao i zakoni Evropske unije, smatra Lisa Soto, predsednica Odbora za zaštitu podataka u američkom Ministarstvu za državnu bezbednost.

Kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja u Srbiji pridaje veliku pažnju Zakonu o zaštiti podataka, ocenila je predsednica Odbora za zaštitu podataka u američkom Ministarstvu za državnu bezbednost Lisa Soto.

"Srpski zakon je dobar i sadrži sve principe kao i zakoni Evropske unije", rekla je Soto u intervjuu za RTS.

Prema njenim rečima, zakoni u Evropskoj uniji u narednom periodu će se menjati, ali su institucije poverenika uključene u taj proces i prate promene.

"Ono što sledi jeste edukacija onih organizacija koje moraju da primene taj zakon i razumeju njegove zahteve. To su privatni sektor - kompanije i javni sektor, odnosno agencije, koji treba da razmišljaju o tome kako da primene Zakon o zaštiti podataka", naglasila je Soto, koja je učestvovala u Programu reforme pravosuđa i odgovorne vlasti u Srbiji, koji je podržao Ju-es-ejd.

Nakon postavljanja infrastrukture za primenu zakona, sledeći korak je edukacija ljudi, kompanija i bezbednosnih službi koje primenjuju taj zakon, objasnila je Soto.

"Oni pre svega moraju da razumeju šta taj zakon zahteva, da te zahteve uključe u prakse svojih organizacija, kako bi mogli da ga primenjuju", zaključila je Soto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво