Читај ми!

Obeležen Dan nezavisnosti Venecuele

Povodom Dana nezavisnosti Venecuele održan prijem u ambasadi te zemlje u Srbiji. Gajimo duboku solidarnost i razumevanje prema srpskom narodu, posebno kada je reč o Kosmetu, rekla venecuelanska ambasadorka u Srbiji Dia Nader de El Andari.

Ambasada Venecuele u Beogradu svečano je večeras obeležila Dan nezavisnosti te zemlje, u prisustvu predstavnika diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije.

Dia Nader de El Andari, ambasadorka te zemlje u Srbiji, rekla je na prijemu povodom 5. jula, nacionalnog praznika Venecuele, da njena zemlja želi da učvrsti svoju nezavisnost i da se industrijalizuje, ali i da ne želi da zavisi samo od naftne industrije.

"Latinoamerički oslobodilac iz 19. veka Simon Bolivar bio je vizionar, jer se i naš sadašnji predsednik Ugo Čaves bori za nezavisnost i suverenitet", rekla je El Andari.

Venecuelanska ambasadorka rekla je da njena zemlja gaji duboku solidarnost prema Srbiji i razumevanje prema srpskom narodu, naročito kad je reč o problemu sa Kosovom i Metohijom, poručivši da će "svim srcem raditi na produbljivanju te saradnje".

"Želimo da produbimo odnose sa Srbijom na polju obrazovanja, kulture, politike, finansija i trgovine", istakla je El Andari.

Ambasada Venecuele u Beogradu ponovo je, posle 19 godina, otvorena 27. februara, pošto je bila zatvorena od 1993. godine.

Dia Nader de El Andari, doktor fizike i advokat, dugo godina je radila kao profesor na Univerzitetu u Karakasu, a pre nego što je došla u Srbiju, bila je ambasadorka Venecuele u Siriji.

Venecuela obeležava 201. godišnjicu proglašenja nezavisnosti od Španije, kao prva južnoamerička država koja se otcepila od te zemlje 5. jula 1811. godine.

Prijatna atmosfera na prijemu upotpunjena je latinoameričkom muzikom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи