Читај ми!

Nagrada Andriji Igiću

Dopisnik RTS-a sa Kosova Andrija Igić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Milan Pantić" koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost u znak sećanja na novinara iz Jagodine ubijenog 11. juna 2001. godine.

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Milan Pantić" za novinarsku hrabrost je dopisnik Radio-televizije Srbije Andrija Igić. Nagrada se dodeljuje za novinarsku hrabrost u znak sećanja na novinara iz Jagodine ubijenog 11. juna 2001. godine.

Igić je rekao da mu je velika čast da je ovogodišnji dobitnik nagrade "Milan Pantić", koju, kako kaže, doživljava kao simbol borbe novinara za pravdu i istinu, i istovremeno, borbu protiv nepravde i kriminala.

"Ubistvo našeg kolege Milana Pantića pre 11 godina tera nas da se još više zalažemo za te, osnovne ciljeve novinarstva. Da javnosti prenesemo realnost, znajući da je to u velikom broju slučajeva izuzetno teško", istakao je Igić.

"Zahvaljujem se žiriju i kompaniji "Novosti" što je u mom angažovanju, izveštavanju sa Kosova, prepoznala ono za šta se borio i naš pokojni kolega Milan Pantić", zaključio je Igić.

Nagrada, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, odnosno 150.000 dinara, Andriji Igiću će biti uručena na godišnjicu ubistva Milana Pantića, u ponedeljak, 11. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

Nagradu dodeljuje kompanija "Novosti", a odluku o dobitniku doneo je žiri u sastavu: Nino Brajović (UNS), Jelka Jovanović (NUNS) i Miloš Antić iz "Večernjih novosti", u saradnji sa predstavnicima JIP "Novi put" u Jagodini i jagodinskog Književnog kluba "Đura Jakšić".

Tu nagradu su do sada dobili novinari: Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni i Aleksandra Delić.

Milan Pantić je ubijen pre 11 godina "udarcima tupim predmetom u glavu", u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, dok se u rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи