Читај ми!

Vladimir Bumbaširević novi rektor

Dekan Medicinskog fakulteta Vladimir Bumbaširević izabran je danas za novog rektora Univerziteta u Beogradu, na trogodišnji mandat.

Redovni profesor i dekan Medicinskog fakulteta Vladimir Bumbaširević izabran je danas za rektora Univerziteta u Beogradu u narednom trogodišnjem periodu.

Od 33 člana Saveta Univerziteta, za Bumbaširevića koji je bio jedini kandidat, od 28 prisutnih glasala su 24 člana i on će zameniti dosadašnjeg rektora Branka Kovačevića.

"Počastvovan sam podrškom i uložiću znanje i vreme da pomognem unapređenju rada Univerziteta u Beogradu", rekao je Bumbaširević nakon izbora.

On je ukazao da će glavni pravci aktivnosti naredne tri godine biti unapređenje nastave na svim nivoima i istraživanja, a to bi trebalo da bude podržano i odgovarajućim finansiranjem i intenizivnijom međunarodnom saradnjom.

"Na taj način siguran sam da će Univerzitet u Beogradu doći na zasluženo mesto u međunarodnim okvirima", rekao je Bumbaširević.

Prema njegovim rečima, jedan od problema koji sigurno treba rešavati jeste evaluacija studijskih programa, pogotovo onih iz prvog i drugog Bolonjskog ciklusa, koji se odnose na analizu ishoda učenja, a posebno opterećenja studenata.

Govoreći o rešavanju problema finansiranja, novi rektor je pomenuo da poboljšanje finansiranja vidi kroz neke druge aktovnost Univerziteta, pre svega privlačenjem stranih studenata.

Bumbaširević je predložio četiri nova prorektora: profesorku Ivanku Popović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta za prorektora za nastavu, Nadu Kovačević sa Farmaceutskog za prorektora za nauku, Dalibora Soldatovića sa Filološkog fakulteta za prorektota za međunarodnu saradnju i za finansije Miodraga Popovića sa Elektrotehničkog fakulteta.

Bumbaširević je rođen 1951. u Beogradu. Medicinski fakultet završio je sa prosečnom ocenom 9,57, doktorsku disertaciju je odbranio 1985, a zvanje specijaliste medicine stekao 1993. godine.

Redovni je profesor Medicinskog fakulteta i šef Katedre za histologiju i embriologiju. Redovni je član SANU od 2009. godine.

Objavio je 22 rada u internacionalnim časopisima, 12 u inostranim monografijama, 25 u domaćim časopisima. Radovi Bumbaširevića citirani su 47 puta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво