Читај ми!

Najevropljanin 2011.

Nagrade Najevropljanin dodeljene u Skupštini grada. U oblasti politike dobitnik je predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Nagrade su dobili i Branislav Grujić, Goran Ješić, Dragana Boljević, Momčilo Babić i Obrad Sikimić.

U Svečanoj sali Skupštine grada dodeljene su nagrade Najevropljanin 2011. Priznanje se dodeljuje uglednim pojedincima, stvaraocima, državnim rukovodiocima za doprinos u povezivanju sa Evropskom unijom.

U oblasti politike, ovogodišnji dobitnik je predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Očuvao je stabilnost Vojvodine u uslovima krize, a kroz njenu promociju u okruženju i EU predstavljena je i cela država - tako je opisan Najevropljanin u oblasti politike.

"Da bih bio Evropljanin dovoljno je da slušam Svetozara Miletića da budem i Srbin i građanin, da bih bio Najevropljanin dovoljno je da slušam građanke i građane Vojvodine kojima služim", kaže Pajtić.

"Sve što sam činio kao predsednik pokrajinske vlade bilo je u njihovom najboljem interesu i po njihovom nalogu, zato ova nagrada pripada najmanje meni, a najviše njima", rekao je Pajtić.

Zbog toga što je, kako se navodi, pokazao da privrednici ne mogu da budu oslobođeni odgovornosti za razvoj države, među laureatima je i Branislav Grujić.

"Nagrada Najevropljanin je i obaveza i veliko je zadovoljstvo dobiti je kao priznanje za ono što je cela grupa privrednika radila prošle godine i tokom prethodnih godina, gurajući sa političkim strukturama da Srbija što pre dođe u Evropu", rekao je Grujić, predsednik Kluba Privrednik.

Kao prvi čovek opštine sa, kako je ocenjeno, pravim evropskim ambijentom, titulu Najevropljanina poneo je i Goran Ješić.

Za kulturu političkog dijaloga, a zbog angažmana na razvoju nezavisnosti sudstva laureat je Dragana Boljević. Za to što je uz pomoć svojih kolega napravio dugoročan program razvoja Srbije priznanje je primio prof. dr Momčilo Babić, a za podizanje poslovnih standarda za menadžment i preduzetništvo nagrađen je Obrad Sikimić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво