Najevropljanin 2011.

Nagrade Najevropljanin dodeljene u Skupštini grada. U oblasti politike dobitnik je predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Nagrade su dobili i Branislav Grujić, Goran Ješić, Dragana Boljević, Momčilo Babić i Obrad Sikimić.

U Svečanoj sali Skupštine grada dodeljene su nagrade Najevropljanin 2011. Priznanje se dodeljuje uglednim pojedincima, stvaraocima, državnim rukovodiocima za doprinos u povezivanju sa Evropskom unijom.

U oblasti politike, ovogodišnji dobitnik je predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Očuvao je stabilnost Vojvodine u uslovima krize, a kroz njenu promociju u okruženju i EU predstavljena je i cela država - tako je opisan Najevropljanin u oblasti politike.

"Da bih bio Evropljanin dovoljno je da slušam Svetozara Miletića da budem i Srbin i građanin, da bih bio Najevropljanin dovoljno je da slušam građanke i građane Vojvodine kojima služim", kaže Pajtić.

"Sve što sam činio kao predsednik pokrajinske vlade bilo je u njihovom najboljem interesu i po njihovom nalogu, zato ova nagrada pripada najmanje meni, a najviše njima", rekao je Pajtić.

Zbog toga što je, kako se navodi, pokazao da privrednici ne mogu da budu oslobođeni odgovornosti za razvoj države, među laureatima je i Branislav Grujić.

"Nagrada Najevropljanin je i obaveza i veliko je zadovoljstvo dobiti je kao priznanje za ono što je cela grupa privrednika radila prošle godine i tokom prethodnih godina, gurajući sa političkim strukturama da Srbija što pre dođe u Evropu", rekao je Grujić, predsednik Kluba Privrednik.

Kao prvi čovek opštine sa, kako je ocenjeno, pravim evropskim ambijentom, titulu Najevropljanina poneo je i Goran Ješić.

Za kulturu političkog dijaloga, a zbog angažmana na razvoju nezavisnosti sudstva laureat je Dragana Boljević. Za to što je uz pomoć svojih kolega napravio dugoročan program razvoja Srbije priznanje je primio prof. dr Momčilo Babić, a za podizanje poslovnih standarda za menadžment i preduzetništvo nagrađen je Obrad Sikimić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 26. apr 2012, 01:18) - sonja [neregistrovani]

avaka cast

Poznajem prof. Babica i cestitam coveku koji veliki stvaralac, veliki menadzer.Izrazavam veliku zahvalnost i divljenje za program koji je napravio iz oblasti zdravstva. CESTITAM!!!!1

(sreda, 25. apr 2012, 20:40) - anonymous [neregistrovani]

Lep dogadjaj

Poznajem Draganu Boljević hrabru i odvažnu!
Poznajem Profesora Babića velikog znalca i izuzetnog profesora.
Poznajem Sikimića jer Diners znači mnogo svakom od nas korisnika!
Čestitam za stvaralaštvo i uspehe.

(sreda, 25. apr 2012, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

Briljantno!

Briljantni kandidati!
Svaka čast ! Sve čestitke!
Neke od njih poznajem i zaista podržavam izbor.
Ovo je evropska zemlja!