Prodaja uličnog magazina

Mirko, Milan i Nataša prodajom časopisa "Liceulice" skromno pomažu svojoj porodici, jer od svakog primerka ostaje im polovina zarade.

Po ugledu na mnoge svetske metropole, i u Beogradu se na ulici prodaju novine, čijom se prodajom direktno pomaže onima koji teško žive, a prodaju ih baš pripadnici ugroženih socijalnih grupa. Od svakog primerka ostaje im polovina zarade, a druga polovina namenjena je štampanju novog broja.

U Beogradu, Mirka možete sresti u Knez Mihailovoj ulici i na Platou ispred Filozofskog fakulteta. Živi u Pančevu sa roditeljima i osmoro braće i sestara. Samo otac radi. Srećan je što može i sam ponešto da zaradi.

"Kad nas neko pita šta ima u časopisu mi mu objasnimo šta ima. U ovom novom broju ima ljubav za sva vremena, možeš da nađeš ljubavni recept i priče o drugim prodavcima", kaže Mirko, prodavac magazina "Liceulice".

"Liceulice", kaže, kupuju najviše studenti.

Koliko će prodati primeraka u toku dana zavisi od toga, kako kaže Milan, koliko su  vešti i spretni.

Nekada se desi da ne prodaju nijedan, a obično je to po jedan ili dva primerka, dodaje Nataša.

Za sada, časopis izlazi jednom u dva meseca, može da se kupi u Beogradu i Novom Sadu, a u planu su i drugi gradovi.

Koordinator Nikoleta Kosovac kaže da "Liceulice" ima nekoliko partnera kad je u pitanju distributivna mreža.

"Jedan od prvih je Svratište koje vodi Centar za integraciju mladih. Pored njih je još nekoliko organizacija koje rade sa osobama sa invaliditetom "Živimo zajedno", "Kecman",  kaže Nikoleta Kosovac.

Ona kaže da su u pregovorima i sa domovima za nezbrinutu decu.

Magazin "Liceulice" bavi se društveno odgovornim temama. Cilj je da se iz pozitivnog ugla sagledaju problemi i, na konkretnim primerima, pokaže da ih je moguće rešiti.

broj komentara 0 pošalji komentar