Protest Unije poslodavaca

Unija poslodavaca Srbije protestovala je zbog najave ministarstva zdravlja da će dozvoliti lekarima da poslepodne primaju pacijente koji su na listama čekanja, uz dodatno naplaćivanje te usluge.

Predsednik Unije Stevan Avramović rekao je da se na "sto bacaju gotovi propisi, doneseni dekretom unutar ministarstva zdravlja koje treba da služi građanima i medicinskoj struci, a ne obratno".

Priča se o Evropi, a ponašamo se staljinistički, ne poštujući čak ni najosnovniju kulturu da nekoga prvo pitamo, a tek onda odlučujemo o njegovoj sudbini, navodi se u saopštenju Unije poslodavaca.

"Predlog da lekari u državnim medicinskim ustanovama pacijente koji nekoliko meseci čekaju na pregled prime u večernjim časovima, ali za mnogo veće pare je bezobrazluk i pljačka građana," navodi Unija poslodavaca.

Unija poslodavaca je ocenila da bi bilo neuporedivo poštenije da poslodavci novac za zdravstveno osiguranje daju svojim radnicima na ruke, a onda bi radnici mogli da izaberu i lekara i ordinaciju, a ne da im država ovako dvaput uzima novac za istu stvar,

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара