Читај ми!

"Kobac" poleće sledeće godine

Nova letelica "kobac", koja će služiti za školsku borbenu obuku i protivteroristička dejstva, predstavljena u pančevačkoj "Utvi".

U pančevačkoj fabrici "Utva" novinarima je premijerno prikazan novi domaći avion "kobac", koji bi prve letove trebalo da ima početkom naredne godine.

Letelica je konstruisana u saradnji Vojnotehničkog instituta, fabrike "Utva" i preduzeća "SDPR Jugoimport", a promociji je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Šutanovac je čestitao svima koji su, sagledavajući domaće, ali i potrebe tržišta, radili na stvaranju letelice, koja prva probna ispitivanja leta treba da počne početkom 2013. godine.

Avion "kobac" namenjen je za školsku borbenu obuku i za protivteroristička dejstva, a nastao je iz osnovne verzije aviona "lasta" koji se, takođe, proizvodi u Pančevu.

Ministar Šutanovac, koji je prethodno prisustvovao pokaznoj vežbi dela pripadnika Specijalne brigade, najavio je nastavak opremanja Specijalne brigade Vojske Srbije novom opremom, uključujući vozila "hamer" i padobrane.

Šutanovac je, posle vežbe dela pripadnika te jedinice Vojske Srbije, precizirao da će američka vozila stići tokom leta.

Šutanovac je najavio i ulaganja u infrastrukturu kasarne "Rastko Nemanjić" u Pančevu koju koriste pripadnici te jedinice.

Time će se, kako je istakao, postići da kasarna bude multifunkcionalna, što će dovesti do smanjenja troškova koji sada postoje za odlazak van tog objekta na bojevo gađanje.

Šutanovac je naveo da u budžetu postoji dovoljno novca za tekuće troškove i dodao da je u proteklom periodu Ministarstvo pristupilo opsežnoj analizi operativnih troškova sa željom da snizi nepotrebna izdvajanja, a poveća izdvajanja za vežbe i investicije.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво