Raspust do petka

Ministarstvo prosvete donelo odluku da se obustavi nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji do petka.

Ministar prosvete Žarko Obradović doneo je odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji ne održava nastava do kraja sedmice.

Obradović je rekao da je odluka o obustavi rada do kraja radne nedelje u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama doneta pre svega zbog bezbednosti đaka, s obzirom na to da je od juče proglašena vanredna situacija na teritoriji cele zemlje.

Ministar Obradović je rekao i da je odluka dostavljena svim školama tako da bi i one koje danas rade tokom dana trebalo da obustave nastavu i da ne rade do petka.

Odluka je, kako je rekao ministar, doneta i zbog energenata. "Škole se različito greju, ali postoje neke koje su skroz odsečene i nemaju nikakvo grejanje", kaže Obradović.

Na zasedanju tokom nedelje biće odlučeno na koji će se način postupati dalje, rekao je Obradović, ističući da se najavljuje još hladnije vreme i nastavak padavina.

Iz Ministarstva je saopšteno da lokalne samouprave mogu da organizuju produžene boravke, kako bi izašli u susret roditeljima koji nemaju gde da ostave decu.

Ministarstvo prosvete ranije je fakultetima uputilo preporuku da odlože ispite koji su planirani za ovu nedelju ili grupišu polaganja u jednom danu, a da predškolske ustanove rade najmanjim mogućim kapacitetom.

Vrata vrtića neće biti zaključana, a pojedini roditelji kažu da im to odgovara, jer u suprotnom ne bi imali gde da ostave decu.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić pozvao je centre za socijalni rad i privatne domove za stare da se povežu sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama, zdravstvenim ustanovama i da pruže pomoć pre svega seoskim domaćinstvima u nabavci hrane lekova i ogreva.

Ministar je dodao da je otvorena stalna telefonska linija (0800/115-116), gde će svi građani, posebno stari, moći da pozovu i da traže odgovarajuću pomoć.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се