Читај ми!

Nagrade za telefonske aplikacije

Najuspešnije učenike Matematičke gimnazije na prvom MTS android konkursu Telekom Srbije nagradio putovanjem u Barselonu. Prvu nagradu dele Dragan Okanović i Teodor fon Burg.

U Matematičkoj gimnaziji u Beogradu uručene su nagrade učenicima te gimnazije čije su aplikacije ocenjene kao najuspešnije na prvom MTS android konkursu.

Direktor škole Srđan Ognjanović rekao je da je škola prihvatila ideju Telekoma Srbije da učenici Matematičke gimnazije nauče nešto novo, a zatim osmisle nešto kreativno, komercijalno i interesantno za Telekom.

Direktorka sektora za odnose sa javnošću "Telekoma Srbija" Milica Marković rekla je da su učenici godinu dana imali predavanja i obuku za mobilne aplikacije u android operativnom sistemu i da je nakon toga otvoren konkurs. Ona je navela da je najvažniji kriterijum na konkursu bio funkcionalnost programa i kreativnost.

Prvu nagradu dobili su Dragan Okanović i Teodor fon Burg za igrice "Wiz Wars" i "Cubin". Oni će putovati u Barselonu na kongres mobilnih telekomunikacija.

Dobitnici prvih nagrada su istakli da je za njih takmičenje bilo zanimljivo iskustvo i da su puno naučili o programskom jeziku koji ima budućnost.

Osim najboljih, nagrade su bile i za one koji su "za malo najbolji", a uručene su i specijalne pohvale.

Među napravljenim nagrađenim aplikacijama su virtuelna Rubikonova kocka, koja je i dobila prvu nagradu, zatim aplikacija brzog i lakog izračunavanja proseka ocena i aplikacije za izvođenje hemijskog eskperimenta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво