Читај ми!

RTS oborio sve rekorde

Neverovatan uspeh srpskih sportista u jednom danu pratila je i rekordna gledanost RTS-a. Od ukupnog broja gledalaca, više od 46 odsto bilo je uz RTS. To je i najgledaniji dan od početka merenja gledanosti u Srbiji.

Uspeh srpskih sportista u jednom danu - zlato i srebro na evropskim prvenstvima koje su ostvarili vaterpolisti i rukometaši i Novakovo osvajanje Australijan opena nezabeleženo je u istoriji srpskog sporta.

Nezabeležena je i gledanost RTS-a, pošto je od ukupnog broja gledalaca, 46,4 odsto bilo uz RTS. To je i najgledaniji dan od početka merenja gledanosti u Srbiji.

Darko Broćić iz "AGB Nilsena" objašnjava da je do sada rekord bio 44,8 odsto od 24. maja 2008. godine, kada je RTS prenosio finale Evrovizije u Beogradu.

"Ovo je rekord koji je prvi postigao u odnosu na drugog što se tiče gledanosti - ovo je najveća razlika koja je zabeležena u poslednjih 10 godina", navodi Broćić.

Teniski meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji je trajao šest sati, pratilo je 59,1 odsto onih koji su u tom trenutku pratili televiziju ili 3.581.000 gledalaca.

Odmah posle tog meča, 55,2 odsto gledalaca ili 2.749.000 gledalo je vaterpolo utakmicu Srbija–Crna Gora. Meč srpskih rukometaša protiv Danaca pratilo je 57,2 odsto ili 3.137.000 gledalaca, a dodelu medalja 2.198.000.

Direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov kaže da je juče bio veliki dan za RTS.

"Ovakvi događaji obavezuju da učinimo sve što je u našoj moći ne bismo li našim gledaocima obezbedili da prate sve najvažnije sportske događaje - Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu, Rolan Garos i ostala velika takmičenja", rekao je Mirkov.

Nezapamćena je gledanost i Dnevnika RTS-a, uz koji je bilo 2.398.000 ljudi. U jučerašnjem danu od 10 emisija na svim kanalima, devet je emitovano na RTS-u.

Posle sporta, veliku gledanost zabeležili su serija Bela lađa, kviz Slagalica i polufinale šou-programa Ja imam talenat.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво