Читај ми!

Pavličić odbacuje optužbe

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odbacio optužbe Agencije za borbu protiv korupcije da je zajedno sa članovima Gradskog veća, zloupotrebom službenog položaja naneo višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću "Vojvodina".

Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada odbacio je sve navode iz prijave koju je protiv njega i članova Gradskog veća podnela Agencija za borbu protiv korupcije i optužio  agenciju da je "iz nepoznatih razloga" izašla iz okvira svojih nadležnosti i da pokušava da izvrši pritisak na sud.

Pavličić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da su navodi iz krivične prijave "neosnovani i u suprotnosti sa činjenicama". 

"Ili smo mi kriminalci ili nismo, neka se to utvrdi. Ako nismo, onda mora da odgovara onaj ko je pisao ovu krivičnu prijavu", rekao je novosadski gradonačelnik.

Gradonačelnik kaže da je veoma čudno da Agencija podnosi prijavu u vreme dok još uvek traje sudski spor u navedenom predmetu.

Pozvao je Tužilaštvo za organizovani kriminal da što hitnije pristupi razmatranju krivične prijave koju je podnela Agencija za borbu protiv korupcije i što pre obavesti javnost šta se zapravo krije iza te prijave.

"Ovo što se sada dešava i prijava koja se podnosi juče na dan 11. godišnjice ustanovljenja prve demokratske vlade, na čelu sa premijerom Zoranom Đinđićem, nama govori da je možda i nešto drugo ovde po sredi", rekao je Pavličić.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća Novog Sada kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću "Vojvodina", saopštila je Agencija.

Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP "Vojvodini" i većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi "više od 100 miliona evra" zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво