Читај ми!

Valter obišao kineske radnike

Bata Živojinović obišao gradilište mosta Zemun-Borča i kineskim graditeljima čestitao Novu godinu. Čuveni Valter poželeo kineskom narodu da ostane kao do sada, na "vrhu sveta".

Proslavljeni srpski glumac Velimir Bata Živojinović, u Kini poznat po ulozi Valtera u filmu "Valter brani Sarajevo", obišao je gradilište mosta Zemun-Borča i kineskim graditeljima čestitao kinesku Novu godinu.

Živojinović poželeo je kineskom narodu da ostane, kao do sada, na "vrhu sveta" i živi u miru.

Obilasku gradilišta i čestitkama kineskom narodu, upućenim ambasadoru Kine u Beogradu Džang Vansjueu, priključili su se i zamenik premijera Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

Dačić je tom prilikom rekao da prvog dana kineske Nove godine, koja će biti u znaku zmaja, obilaze most na poziv kineskih radnika, koji su poželeli da im praznik čestita čuveni glumac.

"Pošto će ova godina biti u znaku zmaja to podrazumeva dinamičnost i nadam se da će je doneti svima nama, kao i mir i uspehe u ostvarivanju nacionalnih interesa", istako je Dačić, ocenjujući projekat izuzetno značajnim.

Uz podsećanje da bi radovi na izgradnji tog mosta trebalo da budu završeni 2014. godine, Dačić je graditeljima poželeo uspeh i ocenio da projekat omogućava i približavanje Kine i Srbije - tradicionalno prijateljskih zemalja.

"Naša saradnja može biti još bolja, posebno u vremenu ekonomske krize, kada nam je pored političke potrebna i ekonomska saradnja sa zemljom takvih ekonomskih kapaciteta, rezultata i uspeha", istakao je Dačić.

Kineski ambasador, zadovoljan zbog posete srpskih zvaničnika i posebno Živojinovića, naglasio je da je proslava prvog dana kineske Nove godine radnicima na gradilištu još upečatljivija zbog tako važnih gostiju.

Vansjue: Poboljšanje ekonomske saradnje

"Od dolaska u Srbiju neprekidno sa predstavnicima vlasti razgovaramo o ovom projektu i sva pažnja koju dobijamo od vlasti i medija pomoćiće u realizaciji naših planova", rekao je Vansjue.

Kina se, prema njegovim rečima, nada da će uz dobre političke odnose doći i do poboljšanja ekonomske saradnje, u cilju razvoja dve zemlje.

Aleksandar Antić se priključio željama i osvrnuo na značaj mosta za razvoj Beograda.

"Ovaj most je strateški značajan za razvoj Beograda, rešiće saobraćajne probleme, omogućiti da se Beograd u budućosti razvije i na levoj obali Dunava. Ujedno, ovaj most će biti most prijateljstva i dodatani impuls našoj diplomatiji", rekao je Antić.

Obilasku mosta prethodila je prezentacija projekta, uz podsećanje da su radovi na izgradnji mosta počeli u oktobru 2011. godine, a da je rok za završetak tri godine.

Vrednost projekta je 170 miliona evra, od čega će 85 odsto kreditirati kineska Eksim banka, dok će preostalih 15 odsto obezbediti Republika i Grad.

Most će biti dug 1.482 metra, spajaće Zemun i Borču, a radove će izvoditi kineska kompanija CRBC.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво