Читај ми!

Apel za zaštitu uzbunjivača

Doktori protiv korupcije uputili apel predsedniku Srbije Borisu Tadiću za zaštitu uzbunjivača Bojane Bokorov, koja je ukazala na trgovinu listama čekanja na Institutu za onkologiju Vojvodine.

U apelu upućenom državnom vrhu, Doktori protiv korupcije traže zaštitu uzbunjivača Bojane Bokorov, koja je ukazala na trgovinu listama čekanja na radioterapiju na Institutu za onkologiju Vojvodine (IOV).

U apelu predsedniku Srbije Borisu Tadiću ukazano je na potrebu zaštite Bojane Bokorov od institucionalnog progona, što bi, kako se navodi u apelu, bio i jasan znak Evropskoj uniji o postojanju političke volje za borbu protiv korupcije u Srbiji.

"Pre par dana, Bojana Bokorov, doktor nauka i docent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu je od uprave IOV posle 25 godina rada, dobila upozorenje pred otkaz", navedeno je u apelu.

Bojana Bokorov je, u skladu sa lekarskom etikom, resornom ministarstvu pre više od dve godine dokumentovano ukazala na trgovinu listama čekanja zbog koje je, kako piše u saopštenju, u Vojvodini stotinama obolelih od raka uskraćeno pravovremeno lečenje - radioterapija.

Doktori protiv korupcije ocenili su da nadležne institucije nisu adekvatno reagovale što su, kako je navedeno u saopštenju, rukovodioci IOV-a prepoznali kao "dozvolu za odmazdu prema doktorki Bokorov".

"Uspeh u borbi protiv korupcije nije moguć bez odlučnih i časnih ljudi, uzbunjivača koji imaju dovoljno građanske hrabrosti da, uprkos pretnjama, ukažu na zloupotrebe i korupciju u sredini u kojoj rade", poručeno je u apelu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи