Читај ми!

Gledanost, Bog te video

Prvog dana Nove godine RTS je bio gotovo duplo gledaniji od drugoplasirane i trećeplasirane televizije. Najgledanija jučerašnja emisija bio je film "Montevideo, Bog te video".

Kako smo uspešno završili tako smo i počeli Novu godinu. Program Radio-televizije Srbije prvog dana 2012. godine bio je gotovo duplo gledaniji od drugoplasirane i trećeplasirane televizije.

Sa 30,7 odsto šera, odnosno udela u gledanosti, prvi program RTS-a bio je juče ubedljivo najgledaniji. Slede TV Pink sa 18,3 i Prva srpska sa 14,3 procenta gledanosti.

Najgledanija jučerašnja emisija bio je film Montevideo, Bog te video koji je prikazan na našem prvom programu od 21.07.

Uz film je sinoć bilo tri miliona 108 hiljada gledalaca. Rejting je bio 26 odsto, a skoro 53 procenta onih gledalaca koji su pratili TV programe sinoć je gledalo upravo premijerno izdanje filma Montevideo, Bog te video.

Izuzetnu gledanost zabeležili su i serija Cvat lipe na Balkanu i naša emisija Slagalica. Kao i uvek, najgledanija informativna emisija u Srbiji bio je centralni Dnevnik RTS-a u 19.30. Emisije Sasvim prirodno, Žikina šarenica, Jutarnji program, Jutarnji i Dnevnik u 13 takođe su zabeležile veliku gledanost.

TV serija Montevideo, Bog te video reditelja Dragana Bjelogrlića, rađena u produkciji firme "Intermedija netvork", prikazivaće se u periodu januar/februar 2012. godine na Prvom programu RTS-a.

Scenario za film i seriju napisao je Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića na osnovu istoimene knjige poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj je opisao istinite događaje u vezi sa učešćem reprezentacije Srbije na prvom Svetskom prvenstvu.

Romantičnu fudbalsku priču iz 1930. godine, čija je glavna tema formiranje državne reprezentacije i njen uspeh na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, gledaoci će moći da prate na malim ekranima i u proširenoj verziji od 24 epizode u dve sezone.

Tokom prve epizode TV serije upoznaćemo se sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina 20. veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na prvi Mundijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo.

Slede komične dogodovštine sa putovanja u Montevideo.

Poslednje epizode svedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво