Читај ми!

Štrajk radnika TV Avala

Zaposleni u televiziji Avala stupili u štrajk zbog neisplaćivanja zarada. Radnici navode da su u nekoliko navrata pokušali da se dogovore sa upravom o isplatama zaostalih zarada, ali da dosad nijedan dogovor nije poštovan.

Na televiziji Avala, koja danas ne emituje redovan program, održan je sastanak rukovodstva sa zaposlenima.

U saopštenju potpisanom sa "Zaposleni TV Avala", koje je prosleđeno medijima, zaposleni navode da je razlog za obustavu redovnih radnih aktivnosti i stupanja u štrajk neisplaćivanje zarada zaposlenima.

Kako preciziraju, zaposlenima je isplaćen prvi deo julske zarade, a honorarcima junska plata.

"Zaposleni su u nekoliko navrata pokušavali da dogove sa upravom način na koji će biti prevaziđena situacija, ali dosad nijedan dogovor nije poštovan. Upravo je današnji datum i bio određen kao dan kada će biti isplaćene zaostale zarade", navodi se u saopštenju.

Menadžment TV Avala saopštio je nešto kasnije da u programu te televizije do daljeg neće biti emisija koje se realizuju uživo.

Dalje se navodi da su i vlasnici i UO upoznati sa situacijom u svim detaljima i da se očekuje da će nastala situacija veoma brzo biti rešena.

Menadžment saopštava i da je "ironija da se ova situacija dešava u godini u kojoj je TV Avala ostvarila najbolje poslovne rezultate od osnivanja televizije i ojačala svoju reputaciju kod gledalaca".

"Zato je ovo bio momenat u kome su poslovnu odluku o daljem funkcionisanju televizije morali da donesu vlasnici", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво