Читај ми!

Novi načelnik Generalštaba VS

General-potpukovnik Ljubiša Diković postavljen za načelnika Generalštaba Vojske Srbije, saopšteno iz Predsedništva Srbije.

Ukazom predsednika Srbije Borisa Tadića, general-potpukovnik Ljubiša Diković postavljen je za načelnika Generalštaba Vojske Srbije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Za direktora Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane postavljen je general-potpukovnik Aleksandar Živković, a za komandanta Kopnene vojske brigadni general Milan Mojsilović, navodi se u saopštenju.

Na mesto načelnika Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije postavljen je pukovnik Rečnih jedinica Petar Bošković.

General-potpukovnik Ljubiša Diković više od tri decenije radi na različitim dužnostima u vojsci.

Rođen je 22. maja 1960. godine u Užicu. Završio je Vojnu akademiju - smer pešadija. Nakon toga je 1996. godine završio Generalštabnu školu, a četiri godine kasnije i Školu nacionalne odbrane.

Diković je dve godine bio komandant Kopnene vojske, a pre toga komandant Komande za obuku.

Ljubiša Diković se nalazio i na dužnostima načelnika štaba Združene operativne komande Generalštaba VS i zamenika načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore.

Oženjen je i otac dvoje dece. General potpukovnik Diković dolazi na mesto načelnika Generalštaba VS, nakon što je predsednik Tadić sa te dužnosti razrešio generala Miloja Miletića koji je otišao u penziju.

Aleksandar Živković rođen je 16. aprila 1960. godine u Beogradu, Vojnu akademiju, smer pešadija, završio je 1983. godine, Generalštabnu školu 1997. godine, a Generalštabno usavršavanje 2004. godine. Na dužnosti komandanta Komande za obuku je od 27. februara 2009. godine.

Milan Mojsilović je rođen 3. avgust 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici. Vojnu akademiju, smer oklopne motorizovane jedinice završio je 1991. godine. Komandnoštabno usavršavanje završio je 1998. godine, a Generalštabno 2006. godine. Na dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba je od 24. oktobra 2007. godine.

Petar Bošković je rođen je 18. septembra 1961. u Beogradu, a mornaričku vojnu akademiju završio je 1984. godine. Komandnoštabno usavršavanje završio je 1996. godine, a Generalštabno 2006. godine, a na dužnosti načelnika Uprave za odnose s javnošću je od 13. jula 2007. godine.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво