Sleteo avion sa Malte

Avion sa Malte sa 117 srpskih putnika, koji su ranije evakuisani iz libijske luke Ras Lanuf, sleteo na beogradski aerodrom.

Avion "Jat ervejza" sa putnicima koji su poleteli sa Malte sleteo je večeras na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".  Putnici koji su doputovali sa Malte prethodno su evakuisani iz libijske luke Ras Lanuf.

Putnike je dočekao zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Poletanje aviona "Jata" sa Malte odlagano je nekoliko puta tokom dana, zbog velike gužve na aerodromu. 

Građani Srbije stigli su iz Libije na Maltu grčkim brodom "Santorini Ekspres". Crnogorski brod "Sveti Stefan" sa putnicima evakuisanim iz Libije plovi Mediteranom prema Crnoj Gori.

Taj brod prevozi oko 170 srpskih državljana, koji su radili u Libiji i trebalo bi da u crnogorsku luku Bar stigne sutra.

Avion "Jat ervejza", koji je trebalo da jutros u 9 sati poleti za Maltu po srpske državljane evakuisane iz Libije, odleteo je iz Beograda tek u 14.25.

Let je pomeren za kasnije, jer se čekalo da brod sa putnicima priđe bliže Malti, rekao je šef kabineta generalnog direktora "Jata" Stanimir Jovanović.

Oko 170 državljana Srbije ukrcalo se juče u luci Ras Lanuf na crnogorski feribot "Sveti Stefan 2", koji je iznajmilo rusko ministarstvo za vanredne situacije, u saradnji sa crnogorskim ministarstvom inostranih poslova.

Feribot plovi do La Valete, odakle će ruski građani biti evakuisani avionima za Moskvu, a u luku Bar trebalo bi da stigne u sredu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da se evakuacija državljana Srbije iz Libije uspešno završava i dodao da će Vlada Srbije pomoći svima koji žele da napuste Libiju.

Iz Libije je do sada evakuisano oko 1000 građana Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar