Oglas za dobrovoljno služenje vojske

Raspisan javni oglas za mladiće i devojke koji žele dobrovoljno da služe vojsku sa oružjem. U obzir dolaze kandidati koji ove godine navršavaju od 19 do 30 godina.

Ministarstvo odbrane raspisalo je javni oglas za prijavu mladića i devojaka za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije.

Mogu se javiti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2011. godini navršavaju od 19 do 30 godina, navodi se u oglasu objavljenom na sajtu Ministarstava odbrane.

Od kandidata se traži da su državljani Srbije, kao i da se protiv njih ne vodi krivični postupak, odnosno da nisu pravosnažno osuđivani za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Zainteresovani, takođe, moraju biti zdravstveno sposobni za vojnu službu.

Izbor potrebnog broja kandidata vršiće regionalni centri Ministarstva odbrane na osnovu utvrđene konačne rang-liste, nakon čega kandidati potpisuju ugovor s Ministarstvom odbrane, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze.

Taj ugovor sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada u centru za obuku, uslove prekida dobrovoljnog služenja i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida služenja vojnog roka sa oružjem.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti u skladu sa uputnim rokovima, navodi resorno ministarstvo.

Od 1. januara 2011. godine Vojska Srbije je zvanično profesionalna, a decembraska klasa regruta je poslednja koja služi vojni rok po starim zakonima.

Vlada Srbije predložila je 30. septembra prošle godine odluku o obustavi obaveze služenja vojnog roka, kojom je predviđeno da od 1. januara 2011. u vojsku budu upućivani samo oni koji to žele.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su tu odluku, čime se, zbog profesionalizacije Vojske Srbije, ukida obaveza odlaska u vojsku kada vojni rok završe regruti koji su počeli u 2010. godini, ali je predviđeno dobrovoljno služenje.

broj komentara 39 pošalji komentar
(utorak, 08. sep 2015, 23:17)
Nemanja [neregistrovani]

pitanje

sa koliko godina se ide dobrovoljno u vojsku

(ponedeljak, 10. avg 2015, 20:56)
Milivoje [neregistrovani]

Zelim u vojsku

Odbio sam da idem u vojsku a zelim da idem . Da li mogu sada da se prijavim i ako sam prethodno odbio ?

(subota, 14. jun 2014, 00:22)
Filip Andjelkovic [neregistrovani]

Dobrovoljno služenje vojnog roka

Svaka ti čast prijatelju,baš tako,pravi vojnik je onaj koji je spreman da brani svoju državu i porodicu ako izbije rat i za njega je 2 godine baš onoliko koliko treba za vojsku,i naveći problem je što se tiče današnje omladine,da ode u vojsku samo zato što sad imaju veće te mesečne isplate i da bi se sliajali sa Kalašnjikovog i postavili sliku na fejsu,a niko od njih ne ide da bi bili spremni za rat ako izbije.

(četvrtak, 10. apr 2014, 00:27)
Jovan [neregistrovani]

Dobrovoljno sluzenje vojske

Dobro vece. Zivim u Odzacima i zeleo bih da se prijavim na dobrovoljno sluzenje vojnog roka. Gde trebam da se prijavim sta mi treba od dokumenata imam zavrsenu osnovnu skolu. 19 godina punim 9. Avgusta ove godine.

(subota, 01. feb 2014, 12:19)
anonymous [neregistrovani]

da li ja mogu da slusim vojni rok

ajko bi voleo da sluuzim vojni rok imam 18 godina

(četvrtak, 21. mar 2013, 03:00)
Srba [neregistrovani]

. . .

Zanima me da li se placa dobrovoljna vojska i ako se placa koliko?
Prijavio bi se dobrovoljno nije mi bitno uopste mesto gde cu sluziti! Hvala
Ako moze odg na srba.vujin@gmail.com

(četvrtak, 07. feb 2013, 16:57)
anonymous [neregistrovani]

poz

imam pitanje dali mogu sluziti vojsku,kao gradjanin Republike SRPSKE..dali imam pravo da se upisem u vosjku Srbije? hvala..

(utorak, 05. feb 2013, 17:02)
anonymous [neregistrovani]

3

да ли се могу пријавити у било ком град у СРБИЈИ?

(ponedeljak, 03. sep 2012, 21:16)
marko [neregistrovani]

vojska

ko zivi na kosovo i metohiji jel moze da se prijavi u bilo kojem gradu?

(petak, 22. jun 2012, 03:29)
Stefan [neregistrovani]

Odgovor

Mozes da sluzis bez srednje skole ali ako oni smatraju da im je neko takav potreban, pored mora kandidata sa visom srednjom skolom ti padas na dno lestvice. I molim te pise se "da li"...