Sto kuća za rušenje u Kraljevu

Od pregledanih 385 individualnih kuća u Kraljevu drugostepena Komisija za procenu bezbednosti objekata oštećenih u zemljotresu ocenila da 100 treba srušiti. Danas počelo postavljanje mobilnih objekata. Nova podrhtavanja tla.

Drugostepena komisija za procenu objekata oštećenih u zemljotresu u Kraljevu pregledala je 385 individualnih kuća i ocenila da 100 treba srušiti, a da 285 može da bude sanirano.

Prvostepena komisija je obišla 11.344 objekta i za 1.551 utvrdila da nisu bezbedni za upotrebu.

Danas je počelo i postavljanje mobilnih objekata, koji su donacija Grada Beograda. 

Inače, U Kraljevu je 441 osoba zbrinuta u privremenom smeštaju. Veliki broj ljudi je u kućama građana koji te objekte trenutno ne koriste.

U ponedeljak će u obilazak ugroženog područja krenuti 100 stručnih timova, kako bi se procena štete što pre završila i utvrdio plan sanacije.

Za sada, život u Kraljevu počinje da se vraća u normalu. Od ponedeljka počinju da rade i vrtići, osim tri, dok 15 pripremnih predškolskih grupa neće raditi u matičnim objektima.

Predškolska ustanova "Olga Jovičić" napravila je raspored razmeštaja dece u bezbedne zgrade.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović zakazala je za 23. novembar sednicu na kojoj će poslanici raspravljati o rebalansu budžeta za 2010. godinu. Sednica neće trajati duže od nedelju dana, kako bi sredstva namenjena pomoći Kraljevu bila na raspolaganju građanima u što kraćem roku.

Predsednica Skupštine je najavila aktivnu pomoć poslanika, kako bi se posledice što pre senirale.

U regionu Kraljeva jutros u tri sata i 22 minuta, registrovan je slabiji zemljotres magnitude 2,4 stepena po Rihteru.

broj komentara 0 pošalji komentar